20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

Atunci cand adopti o pisica, te gandesti ca ea e parte din familia ta si o tratezi ca atare, insa exista lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc. Tu stii care sunt?

Iata o lista cu 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc:

1. Zgomotele puternice

Pisica poate percepe ca o forma de pericol zgomotele puternice din casa. Printre acestea se numara: muzica tare, artificiile, certurile, stranuturile foarte tari, certurile, chiar si soneria.

2. Medicamentele

Nimanui nu ii place gustul de medicament, nu-i asa? Pisicuta ta nu face exceptie. Un studiu din 2001 chiar indica faptul ca 84% din capsule si 64% din tablete pot ramane pe esofag chiar si dupa ce au fost inghitite de 5 minute. De aceea este posibil sa observi pisicuta incercand sa le dea afara.

 

3. Mangaierile agresive

Pisicile sunt sensibile la stimuli tactili. Daca pisicuta ta incepe sa isi arate coltisorii sau gherutele, inseamna ca faci ceva gresit.

Citeste si: Ce trebuie sa stim atunci cand mangaiem o pisica si cum facem corect acest lucru – VIDEO

4. Competitia in ceea ce priveste teritoriul

lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

Pisicuta iubeste sa aiba propriul ei loc. Daca nu este obisnuita sa accepte si sa imparta, ea va vedea o alta felina ca posibil inamic pentru orice: mancare, jucarii, atentie, etc. De asemenea, pisica se poate arata geloasa chiar si pe o alta persoana, fata de care omuletul ei arata afectiune.

5. Ignorarea

Ignorarea face parte din cele 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc. Este acceptat sa faci asta doar in situatiile in care doresti sa impui niste reguli pisicutei si ea incearca sa te impresioneze pentru a obtine ce vrea. In rest, evita sa o ignori, deoarece ii poate declansa axietate.

6. Mersul cu masina

lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

Desi nu se aplica tuturor pisicutelor, majoritatea are rau de miscare. Totodata, schimbarea de decor, daca pisica a fost tinuta doar in casa, poate avea un impact negativ asupra ei.

Citeste si: 6 Sfaturi despre cum sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung

7. Baita

Este cunoscut faptul ca pisicile nu suporta apa, asadar ele urasc si sa li se faca baita. Exista insa si pisici care iubesc apa si motive pentru care sa ii faci baita pisicii tale.

8. Mangaierile pe burtica

Burtica este o zona foarte sensibila pentru pisicute si majoritatea nu accepta sa le fie atinsa. Evident, exista si pisicute ce adora mangaierile pe burtica.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

9. Perierea

Perierea este un proces nu tocmai iubit de pisici. Majoritatea a invatat sa il tolereze fiind obisnuita cu el de la o varsta frageda. Pisicuta ta poate indragi perierea daca o faci sub forma de masaj.

Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

10. Taierea gherutelor

Este si normal ca pisicutele sa urasca sa li se taie gherutele. E ca si cum le furi armele de aparare!

Citeste si: 5 motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important

Citeste si: Sfaturi utile despre cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes

11. Prea multa atentie

lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

Pisicile nu suporta sa fie mangaiate si luate in brate tot timpul. Te pot tolera, dar nu inseamna ca le si place. Este de preferat sa le mangai doar atunci cand cer singure atentie.

12. Straini

Pisicile nu sunt fiinte prea sociabile. Asadar, multe dintre ele nu suporta grupurile mari de oameni si mangaierile fortate de la diverse persoane necunoscute.

13. Lipsa ascunzatorilor

Este foarte important ca pisicuta ta sa aiba locuri in casa unde se poate ascunde atunci cand simte nevoie. Indiferent daca este in joaca sau pentru ca vrea sa se fereasca de alte persoane sau diverse lucruri care o sperie, precum aspiratorul.

14. Imbratisarile

Imbratisarile fortate reprezinta unul din cele 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc. Se intampla sa iti fie prea drag de pisica ta si sa vrei sa o strangi in brate. Daca ea nu isi doreste acelasi lucru, trebuie sa inveti sa ii respecti dorinta.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

15. Costumarea

Desi poate parea amuzant si dulce pentru noi, pisicutelor nu le place asta. Nu sunt papusele si nici bebelusi. Au personalitatea lor si trebuie respectata! Evident, exista si pisici care tolereaza sa fie costumate. Insa este recomandat sa nu se intample des.

16. Lipsa jocului

Pisicilor de apartament le lipseste excercitiul in ceea ce priveste instinctul lor de pradatoare. Este important sa nu uitam de acest aspect si sa le antrenam jucandu-ne zilnic cu ele.

17. Macarea rece

lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

Unele pisici detesta mancarea rece, tocmai scoasa din frigider. Este de preferat sa ii servesti masa la temperatura camerei.

Citeste si: Ghid pentru alimentatia sanatoasa a pisicii tale: dieta si nutritie

18. Vizita la veterinar

Nimanui nu ii place sa mearga la medic, iar pisicile nu fac exceptie. Este un efort foarte mare pentru ele sa treaca prin tot procesul: iesitul afara, statul in cusca de transport, mersul cu masina, vizita propriu-zisa, consultul, etc. Asadar, este necesar sa le oferim un confort cat mai mare.

19. Holbatul

In general, pisicilor nu le place contactul vizual. Ele pot considera ca incerci sa le ameninti si sa le domini. Incearca sa clipesti foarte incet atunci cand te uiti direct in ochii pisicutei tale. Daca face si ea la fel, e semn de iubire.

20. Intreruperea somnului

Intreruperea somnului este cu singuranta unul dintre cele 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc. Pisicuta ta iubeste sa doarma, nu uita asta! Cu toate acestea, ea poate ca adora sa te trezeasca noaptea. Afla aici de ce se comporta asa.

Aceasta este lista cu 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc. Desigur, cel mai adesea facem aceste lucruri neconstientizand ca ii pot afecta pe pufosii nostri. Insa speram ca prin acest articol te-am facut sa iti dai seama daca si tu ii creai un disconfort pisicutei tale, pentru a-ti schimba comportamentul.

Suntem curiosi, tu ai facut ceva care sa ii dauneze pisicutei tale si nu ti-ai dat seama ca o afecta? Daca da, ce anume ai facut? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

Sursa: http://viraldragon.com

4 comentarii despre “20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc

  1. atrana9 spune:

    Tehnica de taiere a stringurilor este f. simpla . Cu mana dreapta intinsa aduni cat e de lung bratul tau, tot ce este in aura ta in fata prin miscare de rotire ce baleiaza aura de la stga-dreapta sau invers, nu are importanta, intentia sa fie de a cuprinde orice string, pe intentie strangi intr-un manunchi in fata cam in zona ombilicului stringurile si cu mana opusa tot pe intentie le tai si, intai le rasucesti pe cele stranse apoi vin taiate iar dupa i le arunci pe intentie in soare ca le arde, sau faci misto si i le pui pe un animal acvatic, un rechin, un boa, o maimuta dde ai chef de pedepse glumete pe un leu, rinocer in balta cu namol sa ia namol nu energia ta, la groapa de gunoi ca merita cine te stoarce de vlaga; apoi la fel pt spate si sa stii ca ai maini energetice ce se pot lungi destul sa cuprinda intreaga ta aura asa ca gestul este pt incepatori sau pt o mai mare certitudine.Dc nu e bine sa le lasi pe jos pe palierul blocului? pt ca trec copii si alti oameni si se pot “lipi” apoi tot prin ei iar sa ajunga la tine, se pot crea complicitati intre cel ce te viza ca sursa energetica si cel ce calca in ele, crezand ca tu i-ai vrut un rau, desi nu poti sa controlezi cine trece pe acolo, insa gesturile tu nu le poti face in fata casei/blocului sau pe strada, asa ca le faci pe palier in fata usii. Dar de le faci mental, asta dp ce stapanesti tehnica o poti face pretutindeni, mai ales dp iesi din aglomerari ca zona pietelor agro-alimentare de unde e bine sa iti strigi ingerii si sa le tai mental pe intentie eventualele stringuri ce ii tin captivi celor ce stiu sa ii fure. Iata unde am ajuns de la clar vederea unei pisilune. In general cand intrati in magazinul unui om ce incepe sa se uite undeva fix si parca ar privi in zari oarecum absent, sa taiati stringurile si sa si aplicati simbolul crucii in cerc pe intentie catre entitatea aceluia, catre fiinta aceluia si a cui prin el va repereaza, caci acesta e rostul comunicarii in stare Alfa, ce are acele caracteristici deja aratate. Ochii in gol fixi, dilatati si oarece absenta a fiintei aceluia…. atunci trimiteti emisii de simboluri, ca un roi, nu fac rau celor buni, ci doar cui va doreste binele, adica il vor pt ei privandu-va pe dv de ce vi se cuvine. Capcane de acestea sunt peste tot in jur. Acum sunteti avizati ce si cum se face si ati invatat sa va ocrotiti binele dv pastrandu-v-il. Ca sa nu uitati artificial, scrieti, desxenati simbolul pe ce va cad ochii, in portomeu, in poseta si autohipnotizati-va sa il emiteti permanent, veti curata mediul de paraziti, aplicati-le acasa pe usi ferestre, pereti pat, oriunde frecvent, ele nu dureaza in timp f. mult, iar durata difera la fiecare om dp cum e el de puternic sau de slab.Si cand cumparati ceva de la piata emiteti pe vanzator, asa stiti de e om ok sau nu dp cum va reactiona, insa intai sa il aveti pus in dv ca altfel se muta ceva in dv. Pastrati mereu un simbol puternic in dv, iubiti-l, incarcati-l cu iubire si pe intentie din ceakra de deasupra capului dv, unde e Sinele Superior, rugati-l sa il alimenteze permanent, rugati-l mereu. Aplicati-va pe ceakre mereu simbolul, inundati-va cu acesta.

  2. atrana9 spune:

    Vede vizitatorii rai si te protejeaza pisi .Acum dau un remediu simplu ce este insa o combinatie putin mai avansata de elemente, primul este mesajul verbal folosit de stramosii nostri ce stiau ca spiritele-s f. inteligente si ne inteleg graiul si il foloseau in “descantece”. Noi nu il intelegem pe al lor, ele da, ne aud si inteleg. Al doilea este un simbol de Lumina ce contracareaza fortele intunecate pe care pisilunele noastre le pot vedea, noi nu doar care dintre noi are al treilea ochi deschis. Sa zici asa:” De esti de bine, sa stai la mine, de esti de rau, du-te la cine te-a trimis sa faci acolo tot ce ai avut de facut la mn. De 3 ori obligatoriu. De se incranceneaza sa revina, sau trimite alta entitate repeti si aplici simbolul cu intentia ca ii penetreaza orice scut energetic si are capacitatea de a intra direct in entitate si creezi cu mintea cruce-n cerc de lumina aurie pe intentia ca o aplici entitatii negative. Daca ai avea vedere in plan energetic ai putea vedea cum iese din tine cercul cu cruce automat. faci exercitii si trimiti peste tot in jurul tau mereu, asa te perfectionezi, in fond esti co-creator, ai darul acesta in creatia fiintei tale, doar ca nu prea constientizeaza oamenii. Ele, entitatile intunecate nu suporta cercul cu cruce ambele din lumina aurie. Stiu de la Gnoza avansata ca nu suporta acest simbol si pleaca, le arde si nu suporta. Putem aduce acasa paraziti energetici de oriunde. Sunt tehnici de taierea stringurilor in reiki pt ca ele ne pot fi aplicate odata iesiti din casa. Asa ca inainte de a intra ar trebui aplicate, intai se fac cu gesturi, apoi dp ce le stapanesti poti si mental pt ca te vad vecinii si nestiind ce faci poate fi penibil, ciudat si sa te incadreze la cei cu probleme psi.

  3. Pingback: Povestea lui Scrappy, motanul cu blanita presarata cu fulgi de zapada - Cu Pisici

  4. Cristina spune:

    Buna ziua

    In mod sigur pisicile vad lucruri invizibile pentru noi.
    De exemplu, pisica mea intr-o zi se uita deasupra capului meu (unde nu era nimic, niciun obiect) si a inceput sa miorlaie, pupilele i s-au dilatat, privirea era fixa si “sticloasa”, normal ca m-am speriat. Insa acum m-am obisnuit si imi dau seama ca are capacitati extrasenzoriale.
    Cel putin asa cred!!!!!!
    Miau!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.