Top 7 cele mai inteligente rase de pisici

cele mai inteligente rase de pisici

Cu totii stim ca  pisicile sunt extrem de inteligente. Ba chiar, din punct de vedere biologic, creierul acestora se aseamana in proportie de 90% cu cel al oamenilor. De asemenea, inteligenta se poate divide in mai multe categorii, ceea ce face uneori chiar imposibila compararea unei rase de pisici cu alta. Asadar, articolul acesta are ca scop o simpla clasificare a pisicilor in functie de capacitatea lor de a ne impresiona cu abilitatilor lor minunate.

Tu esti curios sa afli care sunt considerate a fi cele mai inteligente rase de pisici? Atunci citeste clasificarea de mai jos. 🙂
  1. Abyssiniana

Abyssiniana
Prima in topul celor mai inteligente rase de pisici este rasa Abyssiniana. Inteligenta ei este atat de recunoscuta si apreciata datorita reactiilor pozitive pe care le arata in interactiunea cu omuletul ei. Este mereu dornica sa fie stimulata intelectual prin tot felul de jocuri carora ii place sa le dea de cap. Este extrem de curioasa din fire, ii place sa investigheze si sa fie implicata mereu in cate o activitate interesanta. Are foarte multa incredere in ea, ceea ce arata in permanenta prin atitudinea ei. Este o pisicuta foarte activa, ii place sa sara si sa se catere peste tot si sa fie la inaltime. Daca ai o pisicuta din aceasta rasa, trebuie sa ai, de asemenea, mare grija sa nu cumva sa o lasi sa se plictiseasca!
  1. Turkish Angora

Aceasta pisicuta este una dintre cele care si-a conservat cel mai bine instinctele de felina, de pradator. Aceasta calitate o face sa fie cu adevarat independenta si sa se adapteze cu mare usurinta la orice situatie. Mai exact, nu prea exista situatie in care sa isi doreasca ceva si sa nu poate obtine! Este perseverenta, ambitioasa si va pune gheruta pe ce considera ca e al ei! Are o capacitate foarte mare de invatare si un ritm rapid. Poate chiar desprinde cu usurinta comportamente precum deschiderea usilor, a sertarelor sau… a strica diverse lucruri prin casa. Nu din rautate sau naivitate, ci doar din fascinatia de a observa cum se destrama in fata ei! Cu adevarat speciala, nu?
  1. Siameza

pisica siameza
Originara din tara asiatica antica denumita Siam, pisicuta Siameza este una dintre cele mai faimoase rase din pisici din lume. Ceea ce o aduce pe ea in topul celor mai inteligente rase de pisici este comunicarea extraordinara pe care o are cu omuletul ei. Ea este extrem de vocala si vorbareata. Stie sa interactioneze foarte bine, clar si frumos cu omuletul ei pentru a-i transmite tot ce doreste. Are o memorie fantastica si o capacitate de a lua decizii si a intelege consecintele nemaiintalnite. Asadar, pregateste recompensele! Pisicuta ta Siameza stie ca a fost cuminte si le asteapta.
89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei
  1. Scottish Fold

rase de pisici
Adorabilitatea si expresivitatea cu care ne-a cucerit nu sunt singurele ei calitati. Ea este pisicuta care isi doreste cel mai mult sa fie asemenea omuletului ei. Ai vazut-o de multe ori in diverse pozitii atipice pentru o pisicuta, nu? Acelea care te amuza la cat de mult se aseamana cu ale tale! Pisicuta Scottish Fold isi doreste sa ia parte mereu la activitatile tale si sa fie cat mai prezenta in viata ta. Poate urmari cu fascinatie programul tau preferat la TV, sa invete diverse trucuri si sa se joace cu tine cat de mult posibil. Prefera intotdeauna jocurile care ii stimuleaza inteligenta si o face sa gandeasca! Citeste si: Spune-ne cand te-ai nascut, iar noi iti vom zice care este pisica ideala pentru zodia ta
  1. Birmaneza

pisica ideala pentru zodia ta
Se trage din descendenti Siamezi si le-a mostenit cu siguranta inteligenta! Desi este o pisicuta vocala, nu se exprima atat de mult. In schimb, se ataseaza extrem de repede si tare de omuletul ei si ii place sa ii arate acest lucru. De asemenea, face echipa buna cu o alta pisicuta sau chiar cu un catelus. Minunat, nu? S-ar bucura nespus sa fie centrul atentiei atunci cand te lauzi prietenilor tai cu cat de multe stie ea sa faca. Poate invata diverse trucuri si chiar merge in lesa cu usurinta. Adora sa exploreze si asta o ajuta sa invete mult mai repede. Asadar, stimuleaza-i inteligenta si fa-o vedeta in grupul tau de prieteni!

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

  1. Bengal

cele mai inteligente rase de pisici
Aceasta pisicuta isi merita locul in topul celor mai inteligente rase de pisici mai ales datorita capacitatii impresionante de socializare. Si stii ce altceva ne impresioneaza la ea? Pasiunea pentru apa si talentul ei desavarsit de a inota! Ii place sa fie mereu activa, sa incerce lucruri noi precum: a folosi telecomanda, intrerupatorul, a se juca la laptop-ul tau, etc. De mult ori strica in avantul ei, dar cum te-ai putea supara pe ea? Si ea are o capacitate extraordinara de a invata divese trucuri. Si o fantastica dexteritate in labutele ei dragalase. Trebuie doar sa fii partenerul ei de aventuri noi!
  1. Tonkineza

pisica ideala pentru zodia ta
Bineinteles ca aceasta pisicuta face parte dintre cele mai inteligente rase de pisici din lume! Doar are stramosi bine alesi: Siameza si Burmeza. Mai bine nici ca se putea, nu? Este o pisicuta iubitoare de atentie, asadar unde esti tu, va fi si ea! Chit ca o face calatorind pe umerii tai, e nelipsita! Construieste o conexiune foarte puternica si frumoasa cu omuletul ei. E atat de inteligenta incat si dificilele jocuri puzzle devin repede neinteresante si plictisitoare pentru ea. Asadar, multa bafta in a gasi activitatile necesare pentru a o stimula pe aceasta printesa!

Acestea sunt top 7 cele mai inteligente rase de pisici. Insa dupa cum am spus si la inceputul articolului, toate pisicutele sunt extrem de inteligente, reusind deseori sa ne uimeasca in acest sens.

Citeste si: Top 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru copii Pe tine cum te impresioneaza pisicuta ta, aratandu-si inteligenta? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. Suntem tare curiosi. 🙂 Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^< Surse: cattime.com, www.omlet.co.uk

7 comentarii despre “Top 7 cele mai inteligente rase de pisici

  1. Lucia spune:

    Nu stiu daca e chiar adevărat ce scrie in articol, dar Albastru de Rusia este cu adevărat inteligentă. Este ochi si urechi. Privește cu interes la tot ce fac. Pur si simplu nu ma scapa din priviri. Dacă ar fi dresata, cu siguranță ar fi foarte ușor să învețe comenzile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.