Mare grija de unde iti cumperi pisica de rasa! Un barbat si soacra lui fac trafic ilegal cu pisici chinuite si bolnave, iar multe dintre ele au murit dupa ce erau cumparate

pisica british shorthair

Daca iti doresti foarte mult o anumita rasa de pisici, te sfatuim sa ai mare grija de unde vei cumpara pisoiul. Recent au fost identificati un barbat si soacra lui care fac trafic ilegal cu pisici si caini de rasa, bietele animalute fiind chinuite, iar sanatatea lor era intr-o stare foarte grava cand ajungeau la noii proprietari.

Este vorba despre Razvan Ion Duminica si soacra lui, care locuiesc in Pitesti. Acestia obisnuiesc de mai multi ani sa vanda in Romania caini si pisici de rasa, adusi din Ucraina sau Republica Moldova. Profitand de faptul ca in tara animalele de rasa sunt destul de scumpe, ei le vand mai ieftin. Si au destul de multi clienti. Se folosesc de canale de vanzare precum OLX, grupuri de iubitori de animale de pe Facebook si site-uri de vanzari.

Din pacate pe acesti oameni nu ii intereseaza decat sa obtina bani. Pentru ei nu conteaza ca animalutele pe care le vand sunt si ele niste suflete. In primul rand puii sunt luati de langa mamicile lor mult prea devreme si nu sunt vaccinati si deparazitati. De asemenea, sunt transportati in conditii inadecvate, iar drumul este extrem de lung. Apoi, cand le primesc, le “depoziteaza” cu zecile intr-o singura camera si le hranesc cu mancare toxica.

trafic ilegal cu pisici

Pentru a nu se descoperi conditiile groaznice in care animalele erau adapostite, barbatul duce personal puii direct la client. Motiv pentru care obisnuiesc sa vanda in judetele din Muntenia si in special in Bucuresti.

Din pacate, dupa ce noii proprietari isi primeau animalutul, acestia descoperau ca era foarte bolnav. Desi il duceau imediat la veterinar, de multe ori nu se mai putea face nimic pentru a-i fi salvata viata. Desigur, odata cu primirea pufosilor, primeau si carnet de sanatate, insa acesta era falsificat.

Din ce in ce mai multi cumparatori au inceput sa se planga de aceasta situatie. Jurnalistii de la Ziarul de Arges au reusit sa ii identifice pe comercianti. Dupa ce au postat un articol despre aceasta situatie, acuzatul le-a trimis un mesaj prin care i-a amenintat cu moartea.

trafic ilegal cu pisici

Editorul coordonator al Ziarului de Arges, Dan Marius Donoiu, a depus o plangere penala impotriva traficantilor. Tot el a declarat ca va sesiza toate ONG-urile care se ocupa cu protectia animalelor pentru a face presiuni asupra organelor abilitate ale statului pentru a le determina sa isi faca datoria.

89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Speram ca se vor lua masuri rapide in stoparea traficului bietelor animalute si ca pe viitor se vor controla mult mai mult acest tip de vanzari.

Pana atunci, sfatul nostru este ca in momentul in care te decizi sa cumperi un pisoi sau un catelus de rasa, sa alegi un crescator avizat si sa mergi la el acasa. Este important sa verifici conditiile in care locuieste animalutul si sa te asiguri ca este sanatos. Chiar daca vei da mai multi bani pe el, stii sigur ca a fost crescut in conditii bune si ca apoi te vei bucura multi ani de el, nu doar cateva zile… In plus, prin aceasta modalitate, participi la stoparea acestui trafic ilegal cu pisici si caini, traficantii nemaiavand clienti. 🙂

Sursa: www.argesplus.ro

 

5 comentarii despre “Mare grija de unde iti cumperi pisica de rasa! Un barbat si soacra lui fac trafic ilegal cu pisici chinuite si bolnave, iar multe dintre ele au murit dupa ce erau cumparate

  1. Flatar Sparcle spune:

    Buna ziua , CHIAR eu am pățit asa ceva ieri si sint foarte supărată! Am contactat de pe olx pe o anume “doamna Simona “Care a întâmpinat o pe mama mea ff frumos la Auchan Pitești si mi a adus alt pui fata de cel prezentat. MOTIVAND CĂ DE PUI Se ocupa o mari da care sta la 45 de km de ea si l a vândut pe cel dorit.In schimb am primit un pui ff slab , bolnav si plin de scuame, mama i a spus că e slab și nu l i a si a inceput sa fie foarte agresivă si sa spuna ca nu a bătut drumul degeaba pana acolo, ca asa e mai mic dar se va face mare si motive ..intr un final mama l a luat( am uitat să specific că poartă ochelari de vedere si nu vede f bine ) doar a realizat ca e slab și mic bine nu mai spun că dna se grăbea totul s a petrecut intr o fracțiune de secundă si a luat banii si a plecat. CAND AM ajuns eu acasa de la serviciu si am constatat cele relatate mai sus am fugit repede la sp veterinar si acolo medicul a constatat că e si ff bolnav si nici de rasa nu este.Asa ca asta e banii se duc , dar poate cu ajutorul Bunului Dumnezeu se va face bine .

    Asta e asa se intampla cand iesti prea crezul si nr doamnei se termina inxxxxcxxc557 si altul in 523

    • Cu Pisici spune:

      Offf… Ne pare rau pentru ce s-a intamplat.. Din pacate exista multe persoane de acest gen, care incearca sa se imbogateasca pe seama animalelor chinuite si a bunatatii oamenilor. Multa sanatate micutului, asteptam vesti bune de la el! 🙂

  2. Gicu spune:

    Nu prea inteleg, pisica de rasa inseamna pisica cu pedigree, dar grupul de pe facebook promoveaza pisici fara pedigree. Deci tot ei promoveaza samsarii?

  3. Dana spune:

    Cat de nenorocit sa fii ca sa îți Bati joc de animale pt bani? Individul asta este la același nivel cu hingherii și aia care își bat caii după ce iau hamalit o viața întreaga.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.