Aoshima, faimoasa insula a pisicilor din Japonia unde sunt de 6 ori mai multe pisici decat oameni

insula a pisicilor din japonia
Aoshima este o faimoasa insula a pisicilor din Japonia, una dintre cele cateva zeci care exista, mai exact. Aici locuiesc pisici de toate culorile si in toate combinatiile de culori. Suna miaununat, nu? Esti curios sa o vizitezi? Atunci este momentul sa afli mai multe despre acest loc superb.

Ce reprezinta “o insula a pisicilor din Japonia”?

Un loc (inconjurat de apa, situat in Japonia, evident) unde numarul locuitorilor este mai scazut decat numarul felinelor. Insa Aoshima s-a remarcat prin numarul extrem de ridicat de pisicute raportat la numarul de oameni, locuitori permanenti ai insulei. Mai exact, pe aceasta insula numarul pisicilor a crescut atat de mult, incat  s-a ajuns la un raport de pisici/persoana de 6:1. Astfel, aceasta a devenit faimoasa la nivel international, in special in randul iubitorilor de pisici care vin zilnic de peste tot din lume sa o viziteze.
insula a pisicilor din japonia

Unde este Aoshima?

Daca ti-ai planificat o excursie in Japonia si esti iubitor de pisici, nu poti rata aceasta insula. Aoshima apartine de prefectura Ehime, care acopera partea de nord-vest a insulei Shikoku, in Japonia de Sud.

Cum ajungi acolo?

Nu este foarte dificil. Trebuie doar sa iei bacul din portul Nagahama si in aproximativ 30 de minute ai ajuns la destinatie. Acest bac are un program fix de doua ori pe zi si accepta un numar maxim de 34 de persoane pe zi.
insula a pisicilor din japonia

Cum a devenit Aoshima insula a pisicilor din Japonia?

Aoshima este o insula micuta, lunga si ingusta. Aceasta atinge o lungime de aproape 1,6 km. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, multe persoane s-au refugiat pe aceasta insula. In 1945, un numar de pisici a fost adus aici pentru a rezolva problema soarecilor de pe barcile pescarilor. La momentul respectiv, populatia totala era de 900 de persoane, un record pentru aceasta insula. In 1960, Aoshima a inregistrat un numar de 655 de locuitori. Din cauza faptului ca nu existau suficiente locuri de munca, oamenii au parasit treptat locul. In 1976, s-a inchis singura scoala primara care exista acolo. In 2000, numarul locuitorilor a scazut simtitor la 50. Iar in 2015 mai ramasesera doar 15 persoane, cu varste cuprinse intre 50 si 80 de ani, dintre care 4 pescari. Deoarece intre timp numarul pisicilor a crescut, s-a ajuns la un raport de pisici/persoana de 6:1.
insula a pisicilor din japonia
  In prezent, exista in jur de 120 de pisici pe Aoshima. Cum reusesc ele sa supravietuiasca te intrebi? Simplu. Exista iubitori de pisici, ca tine, in toata lumea. Iar cei care au oportunitatea de a vizita aceasta insula a pisicilor din Japonia, au intotdeauna grija sa nu ajunga acolo cu mana goala. Pisicutele sunt hranite de cei aproximativ 34 de turisti care viziteaza zilnic insula.
insula a pisicilor din japonia
   

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Pisicile traiesc in multele case abandonate de toti cei care au plecat de pe insula. Astfel, ele au un acoperis sigur deasupra capului si locuri foarte confortabile in care sa leneveasca si sa isi traiasca vietile linistite. Nu exista absolut niciun pericol pentru ele. In Aoshima nu exista masini, nici macar biciclete. Mai mult decat atat, singura atractie turistica din acest loc o reprezinta doar pisicile. Pentru ca acolo nu exista niciun restaurant, niciun magazin, nici macar vreun chiosc de unde sa iti cumperi o gustare.
insula a pisicilor din japonia

Citeste si: Tashirojima, insula pisicilor din Japonia sau paradisul iubitorilor de pisici din intreaga lume

Citeste si: Festivalul Pisicilor din Belgia, cel mai important festival din lume pentru iubitorii de pisici

Pare un alt fel de oaza de relaxare, nu? Un loc inedit si cu adevarat special. Tu ti-ai dori sa vizitezi Aoshima, aceasta minunata insula a pisicilor din Japonia? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

Sursa: www.theatlantic.com 

Un comentariu despre “Aoshima, faimoasa insula a pisicilor din Japonia unde sunt de 6 ori mai multe pisici decat oameni

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.