De ce pisicilor le place caldura?

pisicilor le place caldura

Deseori observam ca pisicutele se asaza in cele mai calduroase locuri din casa. Pe laptop, langa televizor sau pe pervaz in bataia soarelui. Iar iarna caloriferul sau soba devin cei mai buni prieteni ai lor. Si atunci ne intrebam de ce se comporta asa, nu le este prea cald?

Daca ne-am pune in locul lor, probabil ca nu ne-am simti deloc confortabil, insa pentru ele este locul perfect unde isi pot face somnul linistite. Dar cum de este posibil acest lucru? De ce pisicilor le place caldura? Iata explicatiile:

Temperatura normala a corpului la pisici este mai ridicata decat cea la oameni

Mai intai de toate este necesar sa stim ca temperatura normala a corpului la pisici este mai ridicata decat cea la oameni. In general aceasta fluctueaza intre 38 si 39 de grade. Acest lucru inseamna ca pentru a-si mentine temperatura, organismul pisicutelor trebuie sa consume mai multa energie decat cel al oamenilor. Acesta este principalul motiv pentru care prefera locurile calduroase. Primind caldura din exterior, ele nu mai sunt nevoite sa isi consume energia in acest sens, iar caloriferul le va intretine somnul mult apreciat. Acest obicei al pisicutelor de a-si economisi energia pe care ar fi consumat-o incalzindu-se, este foarte important pentru cele care locuiesc afara si isi procura singure hrana. In acest fel ele vor avea suficienta energie pe care sa o foloseasca in momentul in care isi vaneaza prada, ori sunt nevoite sa sa apere de pradatori.

pisicilor le place caldura

 

Pisicile sunt descendenti ai animalelor din desert

De asemenea, inca un motiv pentru care pisicilor le place caldura este faptul ca ele sunt descendenti ai animalelor din desert. Timp de mii de ani ele au fost obisnuite cu temperaturi inalte. Apoi, migrand catre locuri mai reci, nu toate au reusit sa se adapteze complet noilor conditii, precum pisica Siberiana sau Norvegiana de padure. Astfel, multe dintre ele sunt nevoite sa gaseasca alte metode prin care se pot incalzi, beneficiind de surse externe de caldura.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Insa important este sa stim si ca pisicile au mai putini receptori de caldura. Iar corpurile lor fiind acoperite cu blana, vor simti mai greu ca sursa de caldura este prea puternica si sunt in pericol de a se arde. Din acest motiv putem observa ca multe pisicute care stau pe sobe au adesea blanita usor arsa.

pisicilor le place caldura

 

In acest caz este de datoria noastra sa le ajutam sa isi mentina temperatura corpului optima, astfel incat sa se bucure de un somn placut fara a se arde.  Le putem amenaja culcusuri in aproprierea surselor de caldura, precum sobe, calorifere sau radiatoare, la o distanta potrivita astfel incat sa ajunga suficienta caldura, dar sa nu fie prea puternica.

Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Sau, atunci cand esti acasa, iti poti lua pisicuta in brate pentru a-i oferi din caldura ta. Ce poate fi mai frumos decat atat, nu?

Acestea sunt motivele pentru care pisicilor le place caldura. Tu te-ai gandit vreodata la acest lucru?

Citeste si: 5 metode prin care putem ajuta pisicile strazii in sezonul rece

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse:www.wayofcats.com, www.catranchrescue.org, www.mnn.com

3 comentarii despre “De ce pisicilor le place caldura?

  1. Pingback: De ce stau pisicile pe calorifer – Raspunsuri La Intrebarile Tale

  2. Pingback: De ce pisicilor le place sa stea la fereastra? - Cu Pisici

  3. Pingback: Stiai ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni? Afla despre ce este vorba - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.