Top 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru copii

rase de pisici pentru copii

Stim foarte bine ca un copil care creste alaturi de un animal de companie, de dezvolta altfel. Astfel, el devine mai responsabil, mai grijuliu si mai rabdator. In acelasi timp, copilul are un companion de joaca tot timpul. Ce si-ar putea dori mai mult?

Insa este foarte important ca atunci cand ne decidem ce animalut sa adoptam, sa tinem cont daca acesta de potriveste vietii de familie, cu mult zgomot si agitatie si daca va face fata copilasului care va avea tendinta sa traga de pufos sau sa il stranga tare in brate. Iar daca te-ai gandit sa adopti o pisicuta, noi iti recomandam sa alegi una din aceasta lista cu cele mai potrivite rase de pisici pentru copii. Iata de ce:

1. Pisica Abyssiniana

Abyssiniana

 

Abyssiniana este una dintre cele mai loiale, afectuoase si jucause pisicute. Sunt foarte active, ceea ce le face un companion perfect pentru copiii energici. Ii place viata de familie, fiind dependenta de mangaierile omuletilor. De asemenea, este si foarte inteligenta, putand fi chiar dresata. Mai multe despre aceasta rasa poti afla aici: Abyssiniana – pisicuta cu care nu te vei plictisi niciodata. Iata de ce!

2. Pisica Main Coon

 

Main Coon este recunoscuta pentru dimensiunile ei, fiind cea mai mare rasa de pisici domestice. In acelasi timp, este o pisica orientata spre oameni, prietenoasa si iubitoare. De asemenea, are un nivel ridicat de inteligenta, ceea ce o face un insotitor excelent, fiind usor de antrenat. Uneori se poate comporta chiar ca un catelus, obinuind sa se plimbe dupa omuletii ei prin casa si sa raspunda imediat cand este chemata.

3. Pisica Ragdoll

pisica ragdoll

 

Ragdoll este una dintre cele mai potrivite rase de pisici pentru copii. Noi am spune ca este chiar perfecta. Este o pisicuta extrem de loiala si afectuoasa, dar si calma in acelasi timp. Ii place sa primeasca mereu atentie si sa fie alintata. Iar daca este este imbracata cu diverse costumase sau plimbata in carucior, este o placere pentru ea. Este “papusa” perfecta pentru copilasi! Mai multe despre aceasta pisicuta poti afla aici: Pisica Ragdoll – pisicuta care seamana cu o papusa

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

4. Pisica Siameza

pisica siameza

 

Siameza este una din cele mai potrivite rase de pisici pentru copii si in acelasi timp una dintre cele mai populare din lume. Cu ochisorii albastri, este extrem de sociabila si jucausa, placandu-i interactiunea cu copiii sau cu alte animale. De asemenea, cauta tot timpul sa primeasca atentie din partea omuletilor, ceea ce o face potrivita pentru copilasi carora le va placea sa se joace cu ea tot timpul.

5. Pisica Cornish Rex

pisica cornish rex

 

Cornish Rex este o pisicuta foarte activa si curioasa. Ii place sa se joace non-stop si intotdeauna va gasi ceva interesant de explorat in casa. De asemenea, se adapteaza foarte usor la situatii noi, fiind recunoscuta pentru faptul ca se intelege foarte bine cu copiii timizi.

6. Pisica Manx

 

O trasatura remarcabila a pisicii Manx este faptul ca aceasta nu are coada. Ceea ce este un lucru bun daca ne gandim la faptul ca multi copii au tendinta de a trage pisicutele de coada, nu?

In afara acestui lucru, pisica Manx este una foarte activa si  inteligenta, dar in acelasi timp foarte protectoare. De multe ori comportamentul ei este asociat cu cel al unui caine, aceasta fiind in stare sa atace chiar si alti caini sau oameni daca observa ca acestia reprezinta o amentintare pentru familia ei. Iar acest lucru o face una dintre cele mai potrivite rase de pisici pentru copii. 🙂

7. Pisica American Curl

american curl

 

Pisicuta extrem de dragalasa, cu urechile arcuite spre spate, American Curl este extrem de copilaroasa. Este una dintre cele mai jucause rase, cu multa energie si mereu pusa pe sotii. Este extrem de prietenoasa si blanda, facandu-i mereu placere sa fie in prezenta omuletilor ei, inclusiv a copiilor. Mai multe despre pisica American Curl poti afla aici: American Curl – pisicuta cu urechi rasucite pe spate. Trasaturi fizice si personalitate

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

8. Pisica American Shorthairs

pisica american shorthair

 

Foarte dragalasa, cu o stare foarte buna a sanatatii de-a lungul vremii si cu o personalitate dulce, American Shorthair este un companion excelent pentru copii. Ii place sa se joace mult si in acelasi timp se comporta foarte prietenos cu copiii sau cu celelalte animale domestice. Iar acest lucru o face o una dintre cele mai potrivite rase de pisici pentru copii.

9. Pisica Devon Rex

devon rex

 

Devon Rex este o pisica mereu pusa pe sotii, foarte jucausa si copilaroasa. De asemenea, este foarte afectuaoasa, placandu-i mereu sa fie in centrul atentiei, dar si foarte loiala. Multe persoane aseamana comportamentul ei cu cel de catelus. Este si foarte inteligenta si accepta sa fie dresata. Mai multe despre pisicuta Devon Rex poti citi aici: Devon Rex, pisicuta cu o infatisare de mic extraterestru adorabil.

10. Pisica Burmeza

 

La fel ca pisicutele enuntate mai sus, Burmeza este o pisica foarte activa, curioasa si jucausa. Ii place sa fie mereu in preajma omuletilor ei si este potrivita pentru familiile cu multi copii, unde exista tot timpul agitatie fiindca stie ca in acest fel va primi si ea multa atentie si iubire.

Acestea sunt cele mai potrivite rase de pisici pentru copii. Insa important este nu doar ca pisicuta sa fie potrivita pentru copil, ci si copilul sa fie invatat sa aiba grija de ea, sa o iubeasca si sa o ingrijeasca. Si astfel vor deveni cei mai buni prieteni. 🙂

Citeste si: Cum faci cunostinta unei pisici cu un bebelus-Pas cu Pas

Citeste si: 30 de fotografii care dovedesc ca pisicile sunt potrivite pentru copii

Daca tu ai/ai avea un copil, vei alege sa adopti o pisica pentru el? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.omlet.co.uk, www.petmd.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.