Abyssiniana – pisicuta cu care nu te vei plictisi niciodata. Iata de ce!

Abyssiniana

Pisicuta Abyssiniana este o pisicuta la inaltime! Si la propriu, si la figurat. Este eleganta si are o atitudine usor impunatoare si adora inaltimile. Cel mai inalt loc din casa al ei este, fara nicio indoiala.

Dar asta nu e totul! Haideti sa aflam mai multe despre pisicuta Abyssiniana:

Istoric

Originea rasei Abyssiniane  este una destul de neclara, bazata mai degraba pe speculatii. Pisicuta Abyssiniana este stiuta ca facand parte dintr-una dintre cele mai vechi rase. Este considerata ca fiind muza din picturile si sculpturile Egiptului Antic. A fost adusa pentru prima data la o exibitie la Crystal Palace, in 1871. Se considera ca numele provine de la regiunea din care a fost importata, deoarece Etiopia mai era cunoscuta si ca vechea Abyssinia. Alte surse sunt de parere ca rasa Abyssiniana dateaza de mai mult timp si ca ar fi fost adusa in Marea Britanie de catre romani. Cert este ca prima aparitie oficiala a acestei rase de pisici a fost in 1871 si ca nu exista informatii exacte despre ea inainte de acest an.

Aspect fizic

Abyssiniana

 

Pisicuta Abyssianiana este de talie medie, cu un corp muschiulos, gatul lung, capul mic si rotund si urechiusele mari. Piciorusele ei sunt subtiri si lungi si se termina cu niste labute ovale micute si dragute. Ochisorii ei sunt migdalati, conturati de obicei cu blanita de culoare alba. Culoarea acestora poate varia intre chihlimbar, castaniu si verde. Blanita ei este foarte scurta si are, de obicei, patru nuante distincte de nisip. Acestea variaza de la alb, la specificul maro aurit pana la negru. Cromatica ei deosebita o plaseaza cu usurinta in Africa de Nord, pentru ca s-ar putea camufla imediat in habitatul acela uscat, presarat cu arbusti.  Desi asa arata “modelul original”, in prezent poti gasi pisicute Abyssiniene aproape in toate culorile. Cele mai intalnite culori ale blanitei ei sunt: roscata, argintie, albastra, violeta, ciocolatie, cafenie.

89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Personalitate

Pisicuta Abyssianiana este recunoscuta ca fiind inteligenta, indrazneata, jucausa si tare curioasa. Ea are o personalitate usor duala. Pe de o parte, ii place sa fie independenta, sa descopere lucruri pe cont propriu, sa incerce diverse activitati si locuri noi. Nu este o pisicuta vorbareata, din contra, miauna scurt si incet. Are o personalitate foarte categorica, trebuie sa faca doar cum vrea ea si sa obtina mereu ce isi doreste. Iar pe de alta parte, cauta afectiunea omuletului ei, atentia si mangaierile lui. Are nevoie sa se simta ca facand parte din familie. Isi arata afectiunea fata de omuletul ei mangaindu-si capsorul de el. Are nevoie de compania lui, dar nu prea mult si doar cand si cum vrea ea. Nu sta foarte mult timp la mangaiat, deoarece sunt atatea lucruri interesante in jur care cer vehement atentia ei imediata!

Abyssiniana

 

Ideal pentru pisicuta Abyssiniana este un partener de joaca din specia ei. Parca specia umana nu intelege la fel de bine joaca precum celelalte pisicute. Impreuna nu vor lasa obiect din casa nemirosit si neatins si se vor intrece spre cele mai inalte locuri. De acolo pot observa mai bine tot ce se intampla si satisface astfel curiozitatea lor imensa.

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

Sunt potrivite pentru familii active, chiar si cu copii, care sa aiba diverse activitati cu care pisicuta Abyssiniana sa se delecteze. Nu este genul de pisicuta care sa iti tolereze imbratisarile stranse sau ideea de a o imbraca. In schimb, poate lua parte la jocurile copiilor atata timp cat ii atrag atentia si interesul. Pisicuta Abyssiniana si-a pus in gand sa nu se plictiseasca niciodata, asadar, cu siguranta nici tu nu te vei plictisi langa ea!

Tu ti-ai dori sa adopti o pisicuta Abyssiniana? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curesti si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: cfa.org, www.yourcat.co.uk.

3 comentarii despre “Abyssiniana – pisicuta cu care nu te vei plictisi niciodata. Iata de ce!

  1. Pingback: Top 7 cele mai inteligente rase de pisici - Cu Pisici

  2. Pingback: Top 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru copii - Cu Pisici

  3. Pingback: Spune-ne cand te-ai nascut, iar noi iti vom zice care este pisica ideala pentru zodia ta - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.