Cum a devenit The Cat House on the Kings cel mai mare sanctuar al pisicilor din lume

the cat house on the kings

Nu sunt nebuna, ceea ce fac eu este un lucru nebunesc!” – Lynea Lattanzio, fondatoarea adapostului pentru pisici The Cat House on the Kings, in Parlier, California.

Lynea Lattanzio este o mare iubitoare de animale, in special de pisici. Si acest lucru nu este doar marturisit, ci sustinut de dovezi clare. Ea a transformat iubirea ei pentru pisici intr-o adevarata cariera de succes. S-a dedicat in intregime salvarii si bunastarii tuturor pisicutelor carora altii nu le-au acordat o a doua sansa. Asadar, The Cat House on the Kings, situat in California, este adapostul pentru pisici care spune NU eutanasierii si spune NU inchiderii pisicutelor in custi!

Cum a inceput totul?

the cat house on the kings
  Lynea Lattanzio dezvaluie faptul ca momentul in care viata ei s-a schimbat radical a fost divortul prin care a trecut in 1981. Acest proces a fost unul dificil si a condus-o pe Lynea Lattanzio pe un cu totul alt drum. Aceasta s-a mutat in 1983 intr-o casa mare cu cinci dormitoare, pe aproape 2 hectare si jumatate, situata langa rau. Si-a pus de nenumarate ori intrebarea ce cauta ea locuind singura intr-o casa atat de mare?   Cativa ani mai tarziu, raspunsul ei a venit prin intermediul tatalui ei. In 1992, acesta a rugat-o sa il ajute sa isi gaseasca inlocuitori pentru cele doua pisici Manx pe care le pierduse din cauza varstei inaintate la care ajunsesera. El nu a reusit sa treaca peste pierderea lor si si-a dorit neaparat sa adopte alte suflete de care sa aiba grija. In cautarea unei solutii, Lynea Lattanzio a ajuns intr-un adapost local de animale de unde s-a intors cu nu mai putin de 15 pisicute.

Citeste si: 10 motive pentru care sa adopti o pisica de pe strada

Cum a aparut The Cat House on the Kings?

Pana la sfarsitul aceluiasi an, Lynea Lattanzio avea deja adoptate 96 de pisicute. Acest lucru, in loc sa o sperie, i-a dat incredere in ea ca poate merge mai departe pe acest drum. A considerat ca, de fapt, si-a gasit in sfarsit vocatia. Dupa inca un an, numarul a crescut la 150 de pisicute salvate. Aparand tot mai des pisicute noi care se luptau pentru viata lor, Lynea Lattanzio a decis ca e momentul sa faca si mai mult. Asadar, a inceput sa lucreze la un cabinet veterinar unde a invatat tot ce avea nevoie sa stie pentru a le oferi cea mai buna ingrijire pisicutelor din casa ei.
the cat house on the kings
  Pentru a-si putea continua visul, ea a realizat ca are nevoie de un mai mare suport financiar. Asadar, ea si-a vandut masina, un Mercedes 450 SL din 1973, si inelul de logodna cu diamant de doua carate. Desi a fost o decizie grea, a considerat ca este cea mai buna. Acest gest a fost doar unul dintre sacrificiile si greutatile prin care a trecut. In 1997, adapostul The Cat House on the Kings a devenit pentru prima data cunoscut. Deoarece numarul de pisici era in continua crestere, Lynea Lattanzio a facut publica povestea ei si situatia financiara in care se afla. Astfel, au aparut donatii si voluntari care au ajutat la cresterea si buna functionare a adapostului. Abia in 2002, The Cat House on the Kings a primit recunoasterea oficiala de adapost non-profit. De-a lungul anilor, lucrurile nu au fost usoare. Forta de munca si donatiile nu acopereau nevoile adapostului. Dar Lynea Lattanzio a gasit mereu energia si increderea de a continua. In 2004, adapostul s-a extins datorita unui foarte generos donator, Doreen Wallet. Donatia acesteia i-a permis lui Lynea Lattanzio sa cumpere terenul vecin, de doua hectare si jumatate.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Ce este The Cat House on the Kings in prezent?

The Cat House on the Kings este un sanctuar non-profit pentru pisicutele fara adapost. Este promovat in prezent mai ales pe Facebook si YouTube. Dar noi credem ca inca nu este indeajuns de cunoscut si apreciat.
the cat house on the kings
  In prezent, la adapostul The Cat House in the Kings, exista 50 de angajati printre care 7 persoane calificate ca veterinari. Pe langa acestia, lucreaza si 100 de voluntari pentru a oferi un mediu optim celor peste 700 de pisicute din adapost. E bine de stiut faptul ca fiecare dintre ele poate fi imediat adoptata. De-a lungul a celor 25 de ani, au fost salvate peste 28 000 de pisici. Dintre acestea, au fost adoptate peste 20 000. Cele care nu si-au gasit inca o casuta, au fost mai mult decat calduros primite sa traiasca in acest paradis de adapost. Printre sutele de pisicute, se afla chiar si 15 catelusi care convietuiesc armonios cu acestea. Lynea Lattanzio a marturisit ca, in copilarie, cel mai mult si-a dorit sa aiba o pisicuta. Insa mama ei i-a interzis acest lucru. Asadar, a decis, in 1992, ca e momentul sa aiba mai multe. Mult mai multe. Principiul care a determinat-o pe Lynea Lattanzio sa infiinteze The Cat House on the Kings a fost “daca nu au o casa, macar sa aiba o viata“. Ea este de parere ca a tine un animalut inchis intr-o cusca nu inseamna a-i salva viata. Animalutul are nevoie de libertate si asta a decis ea sa le ofere pisicutelor din adapostul The Cat House on the Kings. Sunteti de acord? Citeste si: Festivalul Pisicilor din Belgia, cel mai important festival din lume pentru iubitorii de pisici

Va invitam sa vedeti cum arata o zi la sanctuarul pe pisicute, The Cat House on the Kings. 🙂

Citeste si: 7 Motive pentru care sa adopti o pisica matura Tu ce parere ai despre acest adapost de pisici? Ti-ar placea sa il vizitezi? Asteptam parerea ta intr-un comentariu. 🙂 Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc! >^..^< Surse: www.cathouseonthekings.com, YouTube
 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.