10 metode simple prin care tii pisica departe de bradul de Craciun

pisica departe de bradul de craciun

Asa de mult ne bucuram cand stim ca se aproprie sarbatorile de iarna. Mai multe ganduri si fapte bune, cadouri pentru cei dragi si minunatul pom de Craciun. Insa, apoi ne amintim ca in fiecare iarna pisicutele noastre sunt si ele foarte incantate sa se urce in brad si sa distruga toate ornamentele sclipitoare, nu? Si pe langa faptul ca ne distrug bradul, pufosii nostri se pot vatama, ceea ce nu este deloc de dorit.

De aceea, iti recomandam sa incerci aceste metode prin care poti sa tii pisica departe de bradul de Craciun:

1. Alegerea bradului corect

Este recomandat alegerea unui brad care sa fie mai inalt si mai ingust. Avand aceasta forma, pisicutelor le este mai greu sa se urce in el.

De asemenea, iti recomandam sa optezi pentru un brad artificial. In cazul in care pisica va dori sa “guste” din brad, acesta fiind artificial, ii va fi mai greu sa si reuseasca. In schimb, daca este unul natural, prin ingerarea acelor de brad care pot fi toxice, exista riscul ca pisica sa se imbolnaveasca.

2. Nu decora bradul imediat ce l-ai adus acasa

Lasa pisica sa se obisnuiasca cu prezenta lui mai intai astfel incat sa nu ii mai starneasca apoi curiozitatea. Daca o vezi ca incearca sa se aproprie de el, o poti avertiza fie vocal, fie prin utilizarea unui spray cu apa sau aer catre ea. Daca il folosesti pe cel cu apa, ai grija sa nu il indrepti catre urechiusele ei, acestea fiind sensibile la umezeala.

3. Nu decora bradul in prezenta pisicii tale

tii pisica departe de bradul de craciun

 

Selectarea tuturor ornamentelor colorate ii poate strani curiozitatea pisicutei, acesta dorind apoi sa se joace cu ele si dupa ce le-ai asezat in brad. In plus, chiar daca este distractiv pentru un moment sa te joci alaturi de pisicuta cu oranamente, poate dura o “vesnicie” pana cand vei reusi sa decorezi pomul.

Citeste si: 10 idei de cadouri de Craciun purrfecte pentru iubitorii de pisici

4. Folosirea ornamentelor potrivite

Daca doresti sa tii pisica departe de bradul de Craciun, evita sa folosesti ornamente sclipitoare pentru decorarea pomunului. Iti recomandam oranamentele mate care de obicei nu prezita interes pentru pisici si de preferat fara beteala. Aceasta este usor de ros, iar pufosii se pot ineca cu ea.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

5. Izoleaza firele de la instalatia de luminite

Daca este mai lung cablul de la instalatie, strange-l si scunde-l de ochii pisicii. De asemenea, nu lasa niciodata instalatia in priza cand nu esti acasa ori dormi. Sau poti opta pentru o instalatie pe baterii.

6. Foloseste coji de lamaie sau de portocala

tii pisica departe de bradul de craciun

 

Dupa ce ai reusit sa decorezi bradul, e timpul sa incerci sa il mentii intact. Sau pe cat de mult este posibil… De aceea, aseaza la baza pomului coji de lamaie sa de portocala. Pe langa mirosul placut de care ne bucuram, specific Craciunului, acestea ii vor tine la distanta pe pufosi. De obicei pisicilor nu le place acest miros. Insa aminteste-ti sa schimbi des cojile fiindca in timp ce se usuca, isi vor pierde aroma.

Citeste si: Cum poti diminua stresul cauzat de sarbatori pisicii tale

7. “Condimenteaza” bradul cu piper

Pentru a tine pisica la distanta de brad, incearca sa il “condimentezi” cu piper macinat. Aseaza putin piper la baza acestuia si oriunde crezi ca ar avea pisica acces usor. Insa ai grija, poate fi deranjant si pentru tine.

8. Foloseste un spray repelent pentru pisici

O alta metoda prin care poti sa tii pisica departe de bradul de Craciun este folosirea unui spray repelent pentru pisici. Pulverizezi bradul cu solutia din acest spray si astfel pisicuta nu va mai fi atrasa de acel loc.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

9. Foloseste folie de aluminiu

Unor pisici nu le place sa mearga pe folia de aluminiu, asa ca poti incerca sa o asezi la baza bradului.

10. Instaleaza spray-uri de detectare a miscarii

Cand pisicuta va incerca sa se aproprie de brat, acest spray va sufla aer catre pisica si o va speria. Desi suna neplacut, acest spray nu este deloc daunator pentru pisicuta, ci doar o va avertiza ca nu are voie sa inainteze.

Acestea sunt cateva metode prin care poti sa tii pisica departe de bradul de Craciun. Le poti incerca pe rand sau le poti combina. Tu iti cunosti pufosul cel mai bine si stii ce i se potriveste. 🙂

Citeste si: 5 metode prin care putem ajuta pisicile strazii in sezonul rece

Tu ce metode pentru a-ti tine pisica departe de bradul de Craciun ai incercat si au functionat? Lasa-ne un comentariu. Cu siguranta raspunsul tau va fi de folos altor persoane. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.catbehaviorassociates.com, www.cathealth.com

3 comentarii despre “10 metode simple prin care tii pisica departe de bradul de Craciun

  1. Vasile spune:

    Fraților, pur și simplu ancorați naibii bradul ăla cu cel putin 3 ațe de pescuit (ca să nu se vadă) de ceea ce aveți prin jur (cuie de la tablouri, mobile) încât și dacă se urcă mâța în el, să nu îl poată trânti. Punctele de sprijin să fie diametral opuse să asigurați stabilitate maximă.

  2. Pingback: Cum poti diminua stresul cauzat de sarbatori pisicii tale - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.