Selkrik Rex – pisicuta carliontata de care te indragostesti imediat

Selkrik Rex

Selkrik Rex este o frumusete de pisica dragalasa, care are un aspect fizic cu totul deosebit. Blanita ei creata o face cu atat mai dulce, iar carliontii ei pufosi sunt cu atat mai tentant de mangaiat, nu-i asa?

Nu cunosti prea multe informatii despre rasa Selkrik Rex si te-am facut curios? Citeste in continuare si afla cateva lucruri interesante despre pisicuta Selkrik Rex:

Istoric

Selkirk Rex este una dintre cele mai noi rase naturale de pisici. Primul exemplar a aparut in Montana, in 1987. Asadar, rasa Selkirk Rex descinde dintr-o pisicuta carliontata, adoptata dintr-un adapost, si un motanel Persan negru. Mutatia a fost una naturala, pisicuta fiind singura cu blanita creata printre cei cinci fratiori ai sai. Ulterior, s-a descoperit faptul ca gena care increteste blanita este una dominanta. Acest aspect o deosebeste de rasele Cornish Rex si Devon Rex unde mutatia este tot una naturala, dar gena este insa recesiva.

Selkrik Rex

 

Pentru a pastra o diversitate genetica si pentru a obtine un aspect fizic cat mai frumos, crescatorii rasei Silkrik Rex au incrucisat-o cu pisici exotice, American Shorthair si British Shorthair. Rasa este recunoscuta oficial inca din anul 1990. Numele de Selkirk provine de la tatal vitreg al crescatoarei care a descoperit-o pe pisicuta carliontata in adapost. Aceasta a adaugat Rex in denumire tocmai pentru a indica faptul ca blanita este creata.

Aspect fizic

Selkrik Rex

 

Selkrik Rex este cunoscuta ca fiind o pisica destul de masiva, cu o constitutie osoasa greoaie, asemanatoare cu cea a pisicilor British Shorthair. Este musculoasa, cu un corp dreptunghiular si picioare lungi. Are un cap rotund ce prezinta un spatiu plat intre urechiuse. Ochisorii sunt mari si rotunzi si au o expresie dulce.

Blanita pisicutei Selkrik Rex poate fi lunga sau scurta, dar este cu siguranta creata! Carliontii variaza ca grad de accentuare, fiind cu atat mai proeminenti cu cat blanita este mai lunga. Pe o blanita lunga, efectul carliontilor este cu atat mai dramatic si irezistibil! Pisicuta Selkrik Rex se naste cu blanita si mustatile crete si si le pastreaza la fel pe tot parcursul vietii. Este posibil insa ca, odata cu inaintarea in varsta, si carliontii sa devina putin mai lejeri. Cel mai bine se observa blanita creata la pisicile adulte. Carliontii sunt mai bine accentuati pe burtica, de-a lungul coastelor si in jurul gatului. Pe spate, insa, blanita este cel mai putin creata.

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

Personalitate

Pisicuta Selkrik Rex are o atitudine relaxata. Este linistita si iubitoare de imbratisari. Acest lucru se datoreaza ascendentilor ei din rasele Persana si British Shorthair. Numai ca pisicuta Selkrik Rex este in acelasi timp si foarte activa si vioaie. Este foarte sociabila si prietenoasa si ii place sa se joace. Este descrisa de multe ori ca fiind dulce, afectuoasa si usor aiurita.

Selkrik Rex

 

 

 

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Desi este foarte toleranta, nu ii place intotdeauna sa isi petreaca timpul stand in poala omuletului ei. Totusi ii plac oamenii si alte animale si nu suporta sa fie lasata singura perioade indelungate. Pisicuta Selkrik Rex are nevoie de un spatiu amenajat cu jucarii care sa o tina ocupata si activa. Ii place sa fie si in preajma copiilor si chiar le poate permite, cu moderatie, sa o care peste tot si sa o tina in brate. Atunci cand are nevoie de afectiune, va veni discreta si cuminte, singurica sa o ceara. O face intr-un mod atat de dulce, ca nimeni nu i-ar putea vreodata rezista!

Citeste si: Te-ai intrebat vreodata de ce se comporta pisicile asa? Iata explicatiile specialistilor.

Citeste si: Top 7 cele mai inteligente rase de pisici

Tu ce parere ai despre pisicuta Selkrik Rex, ti se pare draguta? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: cfa.orgcattime.com, www.petful.com

3 comentarii despre “Selkrik Rex – pisicuta carliontata de care te indragostesti imediat

  1. Preda Cristina spune:

    Este foarte frumoasă! ?Tocmai am pierdut un suflet drag si mi ar placea sa stiu daca as putea avea un asemenea exemplar.
    Interesant articolul.

    • Cu Pisici spune:

      Buna Simona! Ne bucuram mult ca ti-a placut articol. Intre timp am adaugat si un video pentru a o cunoaste mai bine pe dragalasa Selkrik Rex. Multumim pentru sugestie! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.