8 Motive pentru care sa adopti o pisica matura

adopti o pisica matura

Cand vine vorba sa adoptam o pisicuta, de obicei ne gandim ca vrem un pui pentru ca este extrem de dragalas si jucaus si pe deasupra, il putem educa asa cum vrem noi. Insa ce se intampla cu pisicile mature care au nevoie la fel mult de o familie precum pisoii?

Chiar daca nu mai sunt la fel de dragalase si jucause, pisicile mature au nenumarate calitati pentru care ar trebui adoptate imediat. De aceea am scris aceasta lista de 7 motive pentru care sa adopti o pisica matura:

1. Atunci cand adopti o pisica matura stii exact ca primesti ceea ce vezi

Atunci cand adopti un pui, nu stii cat va creste, cum va arata cand va fi mare. De asemenea, pana la varsta de 2-3 ani, pisicile isi formeaza personalitatea si nu stii cum se va comporta. In schimb, daca alegi o pisicuta matura, stii deja cum arata si ce personalitate are, iar aceste lucruri nu se vor mai schimba. Doar daca pisicuta a avut parte de o trauma in trecut si in acest caz tine de noi sa o ajutam sa isi revina.

2. Pisicile mature sunt mai calme

adopti o pisica matura

 

Pisoii sunt extrem de jucausi, energici, iar acest lucru ne solicita destul de mult. In schimb, o pisica matura va prefera sa isi vada de tabieturile ei precum mancat, lins, tors si dormit muuuult. Asadar, daca esti o persoana ocupata, cel mai bine este sa adopti direct o pisica matura. Aceasta te va solicita mai putin.

3. Pisicile mature sunt recunoscatoare

Atunci cand pisicile mature ajung dintr-un adapost sau de pe strada intr-o familie iubitoare, acestea constientizeaza diferenta si devin foarte atasate de omuletii lor, fiindu-le recunoscatoare. Desigur, si pisoii se ataseaza, insa ei sunt mai mult ocupati sa se joace si sa descopere lucruri noi. 🙂

Citeste si: 10 motive pentru care sa adopti o pisica de pe strada

4. Pisoii tind sa roada si sa zgarie mobila

Fiind deja mature, pisicile devin mai lenese si nu vor mai fi atrase sa roada cablurile sau sa zgarie mobila. Tot ce vor dori este sa doarma cat mai mult. Citeste aici cum dezveti o pisica sa mai zgarie mobila.

5. Daca ai deja o pisica matura si vrei sa ii mai aduci un prieten, cel mai bine este sa alegi tot o pisica adulta

adopti o pisica matura

 

Pisicile sunt foarte sensibile la schimbari. Asadar, probabil ca le va lua mai mult timp pana cand se vor obisnui cu noi membri in familie. Tocmai de aceea, uneori este bine sa adoptati inca o pisica adulta. Aceasta va fi linistita si se vor obisnui mai repede una cu cealalta. In schimb pisoiul, fiind energic, este posibil sa o enerveze mai mult pe pisica ta, facand-o sa il respinga.

Citeste aici de ce ar trebui sa ai doua pisici in loc de una.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

6. Pisicile adulte sunt de obicei o alegere mai buna pentru familiile cu copii mici

Pisoii tind sa stea mult in picioarele tale, sa muste si sa zgarie, ceea ce nu este intocmai bine pentru un copilas. Insa pisicile mature sunt mult mai rabdatoare si le permit copiilor sa le faca tot ce vor ei, fara a-i rani. Daca totusi pisica obisnuieste sa muste, iti recomandam sa citesti acest articol despre cum sa iti dezveti pisica sa muste prin 7 metode simple. 

Citeste si: 30 de fotografii care dovedesc ca pisicile sunt potrivite pentru copii 

7. Pisica adulta este independenta

Daca adopti o pisica matura, vei obseva ca aceasta este independenta. Neavand un camin pana atunci, cel mai proababil si-a trait viata singura. Asadar, a fost nevoita sa invete cum sa supravietuiasca. Ea stie deja cum sa isi poarte singura de grija, sa manance, sa se spele. Tot ce trebuie sa faci este sa ii oferi un camin si multa iubire. Ea se va adapta cu siguranta la noile conditii de trai, cu mult mai favorabile decat cele anterioare.

8 . Salvezi o viata

In general pisoii sunt mult mai repede adoptati decat pisicutele mature. Astfel, pe masura ce inainteaza in varsta, le scad si sansele de a-si gasi o familie. Ceea ce inseamna ca va creste si numarul de pericole la care vor fi expuse in fiecare zi. Poate ca te gandesti ca pisoii sunt mai vulnerabili, ceea ce este adevarat, insa este bine sa te gandesti si la varianta sa adopti o pisica matura. Este posibil ca aceasta sa nu isi gaseasca niciodata o casuta a ei…

Citeste si: 5 metode prin care afli ce varsta are pisica ta

Acestea sunt doar cateva motive pentru care sa adopti o pisica matura. Oricum, indiferent de varsta, fiecare suflet are dreptul la o noua sansa. Depinde de noi daca vrem sa i-o acordam sau nu. 🙂

Tu ai adoptat vreodata o pisica matura? Daca da, asteptam sa ne spui povestea ei intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

7 comentarii despre “8 Motive pentru care sa adopti o pisica matura

  1. Paula spune:

    In urma cu 5 ani am adoptat o pisica tuxedo in vârste de 1an, care a fost născuta in adăpost, neavând experiența unei familii. Este foarte blândă, ascultătoare, dar neavând o experiența prea mare cu oamenii nu ii place sa fie ținuta in brațe prea mult, nu știe sa cerseasca, instinctiv o face, dar nu este f iubitoare. Ca urmare a unor experiențe neplacute( mușcături la spate cu Infecții de 2 ori, Injecții si spitalizare)cu pisicile din vecinătate, nu le mai dorește atenția, așa ca iese la plimbare in jurul Curții numai însoțită de noi. Este fata noastră draga 😉

  2. Pingback: 9 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa adopti o pisica - Cu Pisici

  3. Lorena spune:

    Am fost fericita posesoare a unei puiute de doar doua saptamani. Am iubit-o si ingrijito mai ceva ca pe un copil, dar din pacate, ea s-a stins din cauza unei complicatii congenitale care a fost depistata foarte tarziu (poate e unul dintre cele mai mari riscuri cand vine vorba in a adopta un puiut). Dupa moartea ei, am decis sa adopt, asa am dat peste un printisor iubaret si dragalas in varsta de 8 luni. Apo, am decis sa adopt un al doilea pufos, pentru ca…there is no such thing as too many cats <3 al doilea pufos, pe nume Doi (are un nume simpatic si neobisnuit de simplu :D) este in varsta de 4 anisori. Cei doi, se iubesc enorm de mult, se joaca ca si cum ar fi crescut impreuna (cu toate ca se stiu de doar 6 luni) si ma iubesc in egala masura.

    Omi pare rau ca nu pot incarca o poza cu cei doi, doar pentru ac imaginile vorbesc de la sine. Ce pot sa spun este ca daca aveti un pufos acasa si voi sunteti toata ziua pe drumuri, ii puteti face viata mai usoara adoptand un alt fratior pufos <3

    • Cu Pisici spune:

      Ce frumos! Si ai mare dreptate. Cel mai bine este sa adoptam doua pisicute a-si petrece timpul impreuna! Multumim ca ne-ai impartasit povestea pufosilor tai si iti dorim sa te bucuri cat mai mult timp de ei! ?

  4. Pingback: Cum a devenit The Cat House on the Kings cel mai mare sanctuar al pisicilor din lume - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.