Ce spune culoarea blanitei despre personalitatea pisicii tale

personalitatea pisicii

La fel ca fiintele umane sau ca alte animale, fiecare pisica are o personalitate diferita. Aceasta este influentata de sexul pisicii, de mediul in care traieste, de modul in care a crescut cand era mica, cat de devreme a fost luata de langa mamica ei s.a.m.d. De asemenea, mai stim ca personalitatea pisicii difera foarte mult si in functie de rasa din care face parte (aici poti citi mai mult despre rasele de pisici). Insa, pe langa toti acesti factori, unii oameni de stiinta sustin ca personalitatea pisicii este influentata si de culoarea blanitei ei.

Conform Animalwised culorile blanitei influenteaza personalitatea pisicii astfel:

Pisicile portocalii

personalitatea pisicii

 

Daca vrei o pisica foarte afectuoasa, poate ar trebui sa te gandesti sa adopti una portocalie. In general pisicutele care au blanita de aceasta culoare sunt extrem de dulci si iubitoare. Le place sa primeasca multa atentie si intotdeauna vor miauna pana cand o vor primi. Adora sa fie mangaiate, insa la inceput vor fi putin timide. Dupa ce se obisnuiesc cu omuletii lor, devin cei mai buni prieteni.

Pisicile albe

personalitatea pisicii

 

La fel ca pisicile negre, pisicile albe au o istorie tumultoasa, in multe tari considerandu-se ca aducea mare ghinion. Trecand peste superstitii, descoperim ca pisicile albe au o personalitate foarte complexa, uneori fiind greu de inteles. Cu persoanele mai putin familiare, sunt timide, retrase, uneori chiar agresive. De obicei le ia mai mult timp pana cand se obisnuiesc cu noile familii, insa apoi devin foarte loiale, relatia cu omuletii lor fiind creata pentru totdeauna.

Citeste aici mai multe despre pisicile albe.

Pisicile negre

personalitatea pisicii

 

Dupa cum spuneam, pisicile albe si cele negre au o istorie bogata, in continuare existand multe superstitii bazate pe culoarea blanitei lor. In trecut, pisicile negre erau asociate cu vrajitoria, iar in prezent inca se mai crede ca aduc ghinion. Din fericire, sunt unele tari unde se considera ca aduc si mult noroc. Aici poti afla mai multe lucruri interesante despre pisicile negre.

Dar ce spune culoare blanitei despre personalitate lor? Se considera ca pisicile negre sunt in general mai timide, mai retrase, dar cu o personalitate puternica. De asemenea, sunt foarte iubitoare si mai sensibile decat alte tipuri de pisici.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Pisicile bicolore

personalitatea pisicii

 

Pisicile bicolore sunt de doua tipuri. Cele care au blana alba, iar pe alocuri este acoperita de pete de o alta culoare, precum pisicile tuxedo (cu blanita alb cu negru) si cele care au blana compacta precum pisicile tabby (pisicile tigrate).

Pisicile bicolore au in general o personalitate stabila, insa distanta. Pot fi foarte afectuoase, apoi imediat devin rezervate, fugind cand vrei sa pui mana pe ele. De asemenea, sunt si foarte curioase, surprinzandu-ne deseori. Am zice ca sunt acele pisicute cu care nu ai cum sa te plictisesti vreodata.

Pisicile calico

personalitatea pisicii

 

Pisicile calico se deosebesc prin coloritul blanitei in trei nuante: in mare parte corpul lor este acoperit de blanita alba, apoi de inca doua culori ale blanei precum negru si portocaliu. De asemenea, tot datorita coloritului blanitei, majoritatea pisicilor calico sunt femele. Aici poti afla de ce se nasc foarte putini motani calico.

Insa, pe langa faptul ca au blanita deosebit colorata, pisicile calico se remarca si printr-o personalitate surprinzatoare, schimbatoare. De obicei sunt foarte active, curioase si jucause. Ele se aseamana foarte bine cu pisicile tortoiseshell.

Pisicile tortoiseshell

personalitatea pisicii

 

Pisicile tortoiseshell au o istorie foarte frumoasa, legata de mitologii si aparitii supranaturale. Se aseamana foarte mult cu pisicile calico, insa blanita loc nu contine si nuanta de alb, fiind alcatuita doar din doua culori. Tot din cauze genetice, majoritatea pisicilor care se nasc cu blana tortoiseshell sunt femele.

In general sunt timide cu persoanele straine, insa devin extrem de loiale cu omuletii lor. Odata ce le-ai cucerit increderea, acestea isi dezvaluie personalitatea puternica si schimbatoare. In acelasi timp vor devenit cel mai bun prieten al tau.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Pisica gri

personalitatea pisicii

 

In general pisicile gri au o atitudine foarte placuta. Sunt  iubitoare si le place sa se joace. Se spune ca acestea au imprumutat cate putin din personalitatilor celorlalte tipuri de pisici. Intotdeauna te vor lasa sa le mangai si sa te joci cu ele, fiind si ascultatoare.

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

Acestea sunt cateva caracteristici prin care personalitatea pisicii se deosebeste in functie de culoarea blanitei ei.

Asteptam sa ne spui intr-un comentariu daca aceste trasaturi si potrivesc si pisicutei tale. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

Sursa: www.animalwised.com

10 comentarii despre “Ce spune culoarea blanitei despre personalitatea pisicii tale

  1. Sandu spune:

    Pisicutele rasa britich sunt mai deschise la culoare adica un gri mai deschis ,fata de masculi?Stie cineva daca e generala sau depinde.?!

  2. Arina spune:

    Am si eu o pisicuta gri, incrucisare intre british short hair si scotish fold, e adevarat tot ce spune in articol numai ca nu este deloc ascultatoare si e foarte incapatanata.

    Si un baietel tigrat dar nu fuge niciodata de la mangaiat si este mult mai ascultator decat cea mica-gri. O lasa chiar pe cea mica sa ii manance din mancare. In schimb cea mica este foarte geloasa daca motanelul primeste si el mangaieri.

  3. Aros si Biscuit spune:

    Eu am o pisica maro închis…..De fapt nu îți poti da seama ce culoare e. unele persoane spun ca e gri eu zic ca e maro închis altele ca e neagră……
    Te rog ajuta-ma! Spune-mi ce se zice despre aceste pisici!!!?

    Mai am un motănel portocaliu. Stiu ca ai mai spus ceva despre el in articol dar el nu edeloc blând, ba chiar e foarte “feroce” nu e deloc prietenos si nu-i place sa fie mângâiat….. Spune-mi te rog dacă e normal acest lucru.

    • Cu Pisici spune:

      Buna! Este posibil ca pisicuta sa fie neagra si sa i se fi deschis blanita fiindca a stat la soare. 🙂 Mai multe informatii despre acest lucru poti citi aici: https://cupisici.ro/2017/10/24/despre-pisicile-negre/. Cat despre motanel, este posibil ca el sa fie o exceptie si sa nu se incadreze in caracteristicile mentionate mai sus. Poate sa depinda mult si de mediul in care a trait cand era micut sau poate ca a mostenit aceasta personalitate de la parinti. Oricum, sunt multe pisicute carora nu le place sa fie mangaiate sau luate in brate. Si ne ramane doar sa acceptam acest lucru, sa nu le fortam si sa le transmitem multa iubire. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.