Pisica Ragdoll – pisicuta care seamana cu o papusa

pisica ragdoll

Pisica Ragdoll este cu adevarat superba. Cunosti expresia „frumoasa ca o papusa”? Ei i se potriveste perfect, dupa cum zice si denumirea. Cine ar putea rezista vreodata ochisorilor ei dulci si albastri?

Iata cateva informatii despre frumoasa rasa de pisici, Ragdoll:

Istoric

pisica ragdoll

 

Ragdoll este o rasa de pisici relativ noua, aparuta in 1963, in Riverside, California. A fost obtinuta de crescatoarea de pisici Ann Baker. Tot ea i-a oferit si numele, deoarece si-a dorit o pisica ce se bucura de fiecare data cand este in bratele stapanului ei.

Ulterior, rasele Persana, Brimaneza si Burmaneza au contribuit la dezvoltarea rasei Ragdoll. Ann Baker s-a orientat spre pisici de dimensiuni mari, cu blanita de lungime medie spre lunga, caracterizata de modelul Himalayan, si cu o personalitate blajina, calda, afectuoasa.

pisica ragdoll

 

Mai tarziu, au aparut si alti crescatori care au dorit sa obtina rasa Ragdoll. Acest lucru a condus la inregistrarea si recunoasterea oficiala a rasei in 1993.

Aspect fizic

pisica ragdoll

 

Pisica Ragdoll este o rasa foarte frumoasa, de talie mare. Blanita lor ca matasea poate varia ca lungime, dar de obicei este semi-lunga. Trasaturile caracteristice sunt reprezentate de modelul cromatic al blanitei lor si ochii superbi de un albastru limpede. Blanita lor este in general alba, avand extremitatile (urechile, partea exterioara a fetei, coada si uneori chiar labutele) nuantate cu gri sau negru.

pisica ragdoll

 

Desigur, pot exista variatii de model si culoare. Blanita lor atinge maturitatea lungimii si a modelului cromatic abia la varsta de 3-4 ani. Urechiusele lor sunt medii, cu varfurile usor rotunjite si sunt indreptate spre fata.

Rasa de pisici care ti se potriveste

Personalitate

Pisica Ragdoll este recunoscuta ca o rasa atat de dulce ca iti cucereste instantaneu inima. Sunt pisici loiale, cerand numai sa faca parte din viata ta. Adora sa fie in jurul oamenilor, iar fetisoara lor dragalasa, zambitoare ne face si pe noi sa ne dorim mereu sa fim in preajma lor. Cu cat le oferi mai multa iubire si atentie, cu atat primesti si tu mai multa inapoi.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Sunt pisici foarte jucause si este de preferat sa fie tinute doar in casa. De asemenea, sunt foarte sensibile si nu trebuie lasate singure mult timp. Acestea pot deveni triste si chiar suferi atunci cand se simt abandonate de omuletii lor.

pisica ragdoll

 

Au o atitudine relaxata si par a lua lucrurile exact cum sunt, fara batai de cap. In acelasi timp, pisica Ragdoll este o rasa extrem de inteligenta. Ele au un timp de reactie mai lung decat alte rase deoarece prefera sa observe inainte de a lua o decizie. Le place rutina care sa includa multa distractie.

Sunt ideale pentru familiile cu copii. Acestea, pe langa faptul ca adora sa se joace si sa fie in preajma oamenilor, sunt extrem de blande. Au o toleranta ridicata la diverse jocuri la care pot fi supuse de catre copii. Pisicile Ragdoll pot accepta chiar sa fie costumate, infasate si plimbate cu caruciorul. Ele se bucura de atentia pe care o primesc si de cat mai mult rasfat. Iar copiii nici ca ar putea avea o „papusa” mai minunata de atat, nu-i asa?

Stiai ca pisicuta Ragdoll se afla pe locul al doilea in topul celor mai populare rase de pisici din lume?

Tu ce parere ai despre pisica Ragdoll? Ti-ar placea sa ai una? Lasa-ne un comentariu. 🙂

Vrei sa afli mai multe lucruri interesante si despre alte rase de pisici? Te invitam sa le descoperi aici.

Daca ti-a placut articolul nostru si vrei sa fii la curent cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.pets4homes.co.ukcattime.com, www.yourcat.co.uk

15 comentarii despre “Pisica Ragdoll – pisicuta care seamana cu o papusa

  1. Mihail spune:

    Deşi se spune că durata sa de viaţă este între 12 şi 15 ani, dar şi că sunt sensibili la inimă, eu am avut (din păcate trebuie să vorbesc la timpul trecut) un pisoi Ragdoll bicolor care a trăit 21 de ani, 6 luni şi 19 zile. S-a îmbolnăvit dintr-o dată, a slăbit foarte mult şi foarte repede şi, deşi dădea semne că-şi revine, într-o zi a refuzat orice hrană. L-am dus la veterinar pentru perfuzii două zile la rând, însă, din nefericire, pisoiul meu avea să plece de lângă mine. Nu a mai rezistat săracul.

  2. Julien spune:

    Baiatul meu cel mic este foarte alergic la pisici. asta este tot ce ne impiedica sa mai avem o pisica (pentru ca am avut una acum multa vreme si a fost foarte ok). As vrea , daca se poate un sfat cu privire la o pisica care chiar nu provoaca alergii. Multumesc

  3. Zampieri spune:

    Îmi plac foarte mult pisicile.Din păcate am o reacție energică dacă stau mai mult timp in prezența lor. Am încercat cu o rasă hipoalergica (scotish) dar nici așa nu a mers….

  4. Pingback: Scottish Fold, una dintre cele mai dragalase rase de pisici din lume - Cu Pisici

  5. Mantescu Florina spune:

    Buna ziua! Articolul dvs m-a facut sa imi dau seama ce rasa de pisica mi se potriveste. Va multumesc!
    Va rog, imi puteti recomanda o felisa de incredere de unde imi pot lua un pisoi ragdoll? Multumesc mult!

    • Cu Pisici spune:

      Buna Florina! Ne bucuram mult ca am reusit sa te ajutam sa iti dai seama ca rasa de pisica ti se potriveste. Si noua ne este foarte draga. 🙂 Din pacate nu stim sa iti recomandam o sursa de incredere de unde poti lua un pisoi ragdoll… Dar daca ti-l doresti mult, cu siguranta il vei gasi. ?

    • Claudia spune:

      Elian Rags Cattery e singura felisa din Ro de care stiu eu. Sunt primii care apar la o cautare pe google si au si pagina pe Fb. Eu nu am o pisicuta de la ei, asa ca nu stiu cum decurge procesul, dar ii puteti contacta si sa discutati.

  6. Pingback: Top 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru copii - Cu Pisici

  7. Justina cosovanu spune:

    Da imi place chiar imi doresc o pisica, am mai avut un motan birmanez 11 ani s-a imbonlavit di a murit, acum vreau altul.Multumesc sant foarte frumosi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.