Pisicile negre – 9 lucruri interesante pe care nu le stiai despre ele

pisicile negre

Pisicile negre sunt unele dintre cele mai controversate pisicute din lume. Unii considera ca sunt aducatoare de noroc, altii considera ca aduc ghinion. Au reprezentat simbolul prosperitatii, dar au fost privite si ca fiind adevarate vrajitoare fiind arse pe rug… Totul datorita blanitei lor negre.

Haideti sa aflam 9 lucruri interesante despre pisicile negre:

1. In unele culturi se considera ca pisicile negre aduc noroc

Desi la noi pisica neagra este considerata ca aducatoare de ghinion, sunt unele tari in care se crede ca aceasta aduce noroc. De exemplu in Japonia daca esti femeie necasatorita si ai o pisica neagra, iti cresc sansele sa iti gasesti un sot. Daca esti in Germania si o pisica neagra iti taie calea de la dreapta la stranga, inseamna ca vei avea noroc. De asemenea, in Marea Britanie, o pisica neagra este considerata cadoul idel de nunta pentru o casnicie fericita.

2. Genele care conduc la pigmentarea completa a blanitei in negru au si rolul de a apara pisicile de diverse boli

S-a descoperit ca mutatiile genetice care determina colorarea in negru a pisicilor nu doar le ajuta sa se camufleze mai bine, ci le si ofera acestora protectie pentru anumite boli. De exemplu, aceste mutatii afecteaza aceleasi gene care ofera rezistenta virusului HIV la oameni.

Prin studierea modului in care organismul pisicilor negre rezista diverselor boli cu care se confrunta si oamenii precum cancer, HIV si Alzheimer, cercetatorii pot gasi metode prin care sa previna aceste boli la oameni.

pisicile negre

3. Pisicile negre pot “rugini”

Desigur, nu vor rugini la propriu precum o bicicleta, insa blanita lor se poate transforma in culoarea ruginie. Daca detin si o gena caracteristica pisicilor tabby, in momentul in care vor petrece mai mult timp la soare, vor deveni mai maronii. Razele soarelui descompun pigmentul din blana lor pentru a dezvalui dungulitele subtiri.

4. Nu exista o rasa a pisicilor negre

Desi pisicile negre nu sunt identificate ca o rasa propriu-zisa, acestea pot fi intalnite la diverse rase. Asociatia Iubitorilor de Pisici (Cat Fanciers’ Association) recunoaste 22 de rase diferite de pisici care au blana complet neagra. De la Norvegiana de padure, la Bobtail si Scottish Fold. Insa cea mai reprezentativa este rasa Bombay cu ochi de cupru, parul negru si scurt. Aceasta rasa a fost creata de Nikki Horner in anii ’50 cand aceasta a fost fascinata de panterele negre.

pisicile negre

 

 

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

5. Pisicile negre sunt mai usor de adoptat decat pisicile de alte culori

De-a lungul timpului, s-a observat ca in adaposturi pisicile negre erau adoptate mai repede decat restul pisicutelor.

6. Pisicile negre sunt greu de fotografiat

Iar proprietarii unor astfel de feline pot confirma asta, nu? 😀 Avand blanita neagra, daca nu este sufienta lumina cand acestea sunt fotografiate, probabil ca nu se vor vedea prea bine in poza si vom avea senzatia ca vedem o umbra. Doar trebuie sa isi utilizeze capacitatea de a se camufla pentru care a evoluat atat de mult timp, nu?!

pisicile negre

7. Poti vizita o cafenea devotata pisicilor negre

Aceasta se numeste Nekobiyaka si se afla in Japonia, localitatea Himeji, gazduind doar pisici negre. Iar pentru a le diferentia, pisicutele au primit cate-o bandana de culoare diferita. 🙂

8. Pisicile negre au fost considerate cele mai bune prietene ale vrajitoarelor

In Evul Mediu pisicile negre erau asociate cu vrajitoria, crezandu-se ca sunt cele mai bune prietene ale vrajitoarelor. Ba chiar unii oameni credeau ca vrajitoarele aveau capacitatea de a se transforma in pisici negre. De aceea foarte multe erau omorate…

Si in prezent a ramas aceasta imagine negativa, de Halloween una dintre cele mai utilizate costumatii fiind cea cu pisicute negre. Te invitam sa vezi si ce tricouri am creat noi pentru Halloween.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Din pacate unii duc mult mai departe traditia de Halloween si in aceasta perioada a anului sunt sacrificate foarte multe pisicute, in special in SUA… De aceea multe adaposturi nu dau spre adoptie pisici negre in luna octombrie.

9. Personalitatea pisicilor negre

pisicile negre

 

Culoarea blanitei influenteaza si personalitatea. In general pisicile negre tind sa fie mai retrase si timide, dar cand te imprietenesti cu ele, iti dai seama cat de iubitoare si sensibile sunt. 🙂

Pisicile negre au fost intotdeauna considerate ca fiind mai deosebite. Poate ca misterul pe care il emana si personalitatea lor mai retrasa le-au facut sa devina o enigma pentru noi. Iar toate acele superstitii pozitive ori negative, le-au accentuat popularitatea. Noi credem ca pisicile negre sunt un cadou al naturii pe care trebuie sa il respectam si de care sa ne bucuram cat mai mult!

pisicile negre

 

Tu ce parere ai despre aceste pisicute? Ai si tu una acasa? Daca da, ne-am bucura sa ne scrii despre ea intr-un comentariu. 🙂

De asemenea, daca vrei sa fii in trend cu pisicuta ta neagra, poti incerca manusile negre cu pernute de pisica ori caciula neagra cu urechi de pisica, sau de ce nu, o pereche de tenisi pictati manual cu pisicute negre, norocoase. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu urmatoarele, te invitam sa te abonezi acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.thespruce.commentalfloss.com

 

  1. Zina spune:

    Avem un motănel negru blând și nemaipomenit de drăgăstos. Se ține după noi ca un cățeluș și se trântește la picioare cerând să fie alintat. Numele de alint este Panterache, are colți ca de panteră, care îi dau un aspect fioros pentru cine nu îl cunoaște.

  2. Maria spune:

    Eu am o pisicuța care mi a înfrumusețat viata o cheama Willow si este o pisicuța blândă într-adevăr timida si asta imi place la ea❤️❤️

  3. Nicoleta spune:

    Si eu ,voi primi un motanel de 2 luni si jumatate,abia astept.Inainta lui,sa to fie 9 ani,l-am avut pe Tobita ,care a fost cu noi 17 ani ,am suferit mult dupa ce ne-a parasit.Acum il astept pe Nero …Va voi tine la curent …Miauuuu

  4. Anca spune:

    Am trei pisici dintre care un băiat negru ca pana corbului ! Îl cheamă Toby dar ii mai zic si “Mătăsarul” datorită culorii , blanitei impecabile si a felului sau de a fi ! Pisica este un animal deosebit si le iubesc necondiționat ! Adorabile

    • Maria spune:

      Am avut un motanel negru,care mi a fost prietenul meu fidel timp de 18 ani.Ma gandesc si acum cu mult drag la minunatele clipe pe care le am trait impreuna.Sunt cele mai frumoase,iubitoare si blande pisicute.

  5. Mirela spune:

    Am doi motani si o pisicuta cu blanita neagra. Sunt minunati si ii iubesc mult!
    Imi ofera multe bucurii si clipe minunate in preajma lor. Mai multe decat unii oameni pot oferi….

  6. Ene spune:

    Vă salut pisicește! Mii-iau! Avem un superb exemplar de pisică neagră, care a subjugat la modul frumos , toată familia… ne-a acceptat în casa noastră și este un teribil aspirator de energii negative și un izvor nesecat de bucurie de câte ori interacționăm, atunci când nu doarme….

  7. Raluca spune:

    Avem si noi o pisica neagra si e printesa casei. Are o personalitate foarte puternica, nu o poti determina nicicum sa faca ceva impotriva vointei ei. E sefa si in casa si in jurul acesteia, e foarte teritoriala. In plus ne-a facut cadou si 4 pisoi mimunati si am pastrat si doi dintre ei. Viata noastra alaturi de ei e mult mai frumoasa si ne bucuram ca ea ne-a ales pe noi.

  8. Pătrașcu Doina spune:

    Foarte frumoasă povestea, înduioșătoare, îmbină iubirea pisicească cu cea omenească! Probabil cineva se va găsi să adopte micile bijuterii vii! Regret că nu pot ajuta în acest sens, am doi la oraș, trei la țară (bunică și doi nepoței) plus un micuț , abandonat care a intrat cu tot curajul, inconștiența și disperarea în curte chiar sâmbătă, de ziua pisicii! Vă doresc noroc! O casă cu pisici este o casă de oameni buni, așa mi-a spus cineva cu mulți ani în urmă!

  9. IOSIF VENERA spune:

    Am doua pisici. Una neagra, cu parul scurt si fara coada, iar cealalta este alb cu negru, cu parul lung. Sunt surori si au 10 ani. Fac parte din familie si le iubim foarte mult. Au personalitate puternica, comportament de lider si sunt foarte rasfatate. Cu zece ani in urma, cand le-am gasit aruncate, era iarna, frig si nu aveau mai mult de 3 saptamani. Le-am crescut cu biberonul, le-am facut baie si le-am tinut intr-o caciula de blana. Cu multa grija si iubire le-am salvat. Acum sunt mari, frumoase si ne iubesc mult.

  10. Larisa Dobinda spune:

    Având un pisoi negru de vreo patru ani e imposibil sa nu observi cum blănițe devine maroniu-roșcata când este expus mult timp la soare , dar sincer chiar n-am știut ca exista o cafenea dedicată acestor pufoșeniei drăgălașe .

  11. Stroe Liliana spune:

    Si noi am adoptat un pui de pisica neagra. Ne-a fost mila de ea. Mieuna in spatele casei si era cat un ghemotoc.
    Acum este foarte rasfatata , s-a imprietenit cu cei doi caini pe care ii avem si se joaca impreuna.

  12. Florin spune:

    am un pisoi de culoare neagră,jucăuș și sensibil,care vine pe burta mea mai mereu si imi face masaj cu labutele din fata,ma si linge pe fata cu limbuta lui aspră, ma mai mușcă usor,cred ca a fost cățeluș in alta viata…..este tare scumpel…..?

  13. Bogdan spune:

    Avem si noi un motanel pe nume Timmy….are 1 an si 3 luni de culoare neagra…nu stiu cum e al vostru dar al nostru nu seamana deloc cu pisicile mentionate mai sus….zgarie mobile…se catara pe perdele…cand e vb de joaca ne zgarie si ne musca de lasa urme…nu poti sa il iei in brate sa il mangai ca fuge de rupe pamantul…cand e vb de culcare asteapta sa adormim noi si apoi vine langa noi…dar in schimb cu musafirii e foarte prietenos…dar il iubim foarte mult 🙂

  14. Izabela spune:

    Vecina mea are o pisica neagră pe nume Luna dar eu și pisica ne adoram una pe alta. Spun asta pt ca ori de câte ori ne vedem îmi sare in brațe și toarce ba chiar ma linge. Oare ce sa fac. Îmi este foarte greu sa stau fără ea.

    • Cu Pisici spune:

      Buna Izabela! Doar te poti bucura de pisicuta de fiecare data cand va intalniti. Ea are deja un stapan unde probabil ca este foarte fericita. Asa sunt pisicutele, obisnuiesc sa se imprieteneasca si cu vecinii.
      Eventual poti sa adopti si tu o pisicuta neagra. Iti recomandam sa verifici pagina noastra de adoptii: https://cupisici.ro/anunturi-adoptii-pisici/. Acolo sunt multe pisicute care au nevoie de un stapan. 🙂

  15. Neko spune:

    Bună! Am și eu un motănel negru. Are aproape 5 luni și a crescut destul de mult. Numele lui e Nero și îl iubesc mult. Am o mare curiozitate (o întrebare pentru toți care văd comentariul aceasta) : de ceva timp a început să îi apară pe blăniță lui fire albe de păr. Ce se va întâmpla cu el?? Și cum e posibil să apară petele albe pe el?? Vă rog să îmi spuneți dacă știți răspunsul la întrebarea mea.

    • Larisa Dobinda spune:

      Am avut o situație asemănătoare și cu pisoiul meu . Cauzele apariției firelor albe sunt multe , de la predispoziția genetica , la lumina solară deficitara , sau Alimentația nepotrivita . Aceste fire apar de obicei izolat și nu necesita motive de îngrijorare . Deseori dispar după năpârlire (primăvara-vara de obicei ) . Apariția portiunilor mari albe ar putea desemna și o afecțiune de colorare a blănii și a pielii numită Vitiligo , care nu avecteaza in mod direct viața lor , dar aceste animale sunt mai sensibile la expunerea solară îndelungată . Cu toate acestea , aceasta afecțiune apare destul de rar , iar dacă firele nu sunt in număr mare și apar regulat , e in proces normal . In fine fiecare vietate e diferită in felul sau . Ar trebui sa te interesezi de rasa pisicii , unele rase pot prezenta modificări ale culorii in timpul vieții .

  16. Pingback: Povestea lui Scrappy, motanul cu blanita presarata cu fulgi de zapada - Cu Pisici

  17. Pingback: Ce spune culoarea blanitei despre personalitatea pisicii tale - Cu Pisici

  18. Doina Patrascu spune:

    Avem două pisici, din care una neagră. O cheamă Michelle, este adorabilă, cu o coadă foarte frumoasă, lungă ți pufoasă, ca de veveriță. Este foarte prietenoasă cu noi dar foarte reținută cu străinii: când apare cineva străin se ascunde imediat. In fiecare seară, când mă culc, vine să-mi facă frecție pe gât, cu lăbuțele ele pufoase și harnice.

  19. Safta Rodica spune:

    Și eu am avut una 20 de ani! A fost o printesa, sufletul meu!?Deosebit de deșteaptă, iubitoare. Vorbea cu noi in casa folosind o mulțime de sunete, de la miorlăitul torcacios la unul sever când ne certa dacă o lăsam mai mult timp singura!Mergeam cu ea in brațe pe strada ca și cu un copil, niciodată nu a avut intenția sa sara, știa ca acolo e locul ei, lângă inima mea?Am iubito la fel ca pe copilul meu!? Nu o voi uita niciodată și durerea din suflet nu mi se va șterge. Înger printre ingeri!??

    • aniush spune:

      In primul rand chestia cu pisica neagra, cu raul si ghinionul e o superstitie. Se stie ca Dumnezeu a creat cerul si pamantul si tot ce este viu-plantele, animalele, omul si a pus in ele toata dragostea Sa. Asadar si pisicile sunt creatia lui Dumnezeu (inclusiv cele negre).
      Toate fiintele sunt frumoase. Pisicile sunt cele care se atasaza de casa si preiau energiile negative. Cine are o pisica e mai fericit. Cat priveste pisicile negre, eu am avut una si a fost cea mai draguta si cea mai dulce dintre toate. Asadar superstitia asta ca ar fi ceva malefic nu se justifica. Plus ca s-au omorat pisici negre pe timpul inchizitiei. Omul nu trebuie sa se teama de pisica neagra, ci sa aiba o temere (respect) pentru porunca “Sa nu ucizi”. Cine a luat viata unui animal nevinovat nu inseamna ca a eradicat raul, ci din contra l-a adus mai aproape de el. O pisica neagra merita iubita, ingrijita, pentru ca ea cere multa atentie si daca nu o are vine, se rasfata si toarce insistent. Mie mi-e drag de ele.

    • Klein Andrei spune:

      Din 20 dec 2019 mia aparut un pui de pisica neagra,era pe terasa,de cum am vazut-o,mi-am dorit mult sa o pot lua,sa o duc inauntru in casa,sa o iubesc.De atunci e rasfatata familiei,am numit-o micuta.Pisicutele mele,si catelusele au acceptat-o.Este frumusica foc.O iubim.

      • Vlad Mariana spune:

        Buna ! Am intrat cam tarziu dar ,acum s a intamplat…de fapt, prima data in aprilie ,inainte de Paste. O pisica foarte frumoasa se atasase de curtea mea, inainte de Paste.Chiar in preajma Pastelul ,cu cateva zile inainte, a adus in curte intr o magazioara doi pui,cred ca nu aveau mai mult de 7,8 zile…ce s a intamplat nu stiu ,ca unul din pui a disparut, dar a disparut si mama…unul din pui ramanand de izbeliste. Am intrat in panica vazand ca toata ziua nu a trecut pe la el sa l hraneasca,nici noaptea si nici dimineata. Atunci am hotarat sa l luam pe tigrisor,asa avea dungile, maro mai inchis si deschis.L am hranit cu biberonul din doua in doua ore,l am indragit asa tare ca a ramas la noi.Este un scump, iubaret,un jucaus iar nepotica mea l a botezat Peast,Pesmete…Pisica mama a revenit dupa mai multe zile,am crezut ca il vrea dar, nici vorba. Dar asta nu e tot.Cu cateva saptamani in urma,a venit din nou carand in gura trei pui !!!! Trei ! doi negri ,unul cu ochi albasti,superb, altul negru cu ochi de smarald si al treilea negru cu alb ca mama lui !!! Minunati ,superbi ! Ce sa facem ??? I am lasat in grija ei, este ca o leoaica, nu cumva sa se apropie cineva de ei doar pe mine ma accepta pentru ca le dau mancare ,ii iubeste enorm…de cateva zile i a scos in curte, in recunoastre…este, cum nu va puteti inchipui ! zarva mare, nepoata vrea sa puna mana pe toti,ceea ce nu e bine, mama ii pazeste asa cum v am spus ca o leoaica. Nepotica mea, a pus mana pe unul,l a luat in brate. Nu va puteti inchipui ce s a intamplat ! Mama ii chema si el nu aparea, dar cand a aparut in fata ei, am vazut o scena cum nu mi am inchipuit ca voi vedea la o pisica. Era foarte furioasa, l a luat de gat si a inceput sa l scuture,l a dus dupa casa si l musca d elabe si l scutura. Eu si fiica mea am inlemnit de frica, am crezut ca l omoara sau ca l va duce de aici. I am zis s al lase,l a lasat, el s a scuturat si a venit la fratii lui. Dupa 10 minute sugeau toti la ea…… Acum sunt 5…. Mama cere insistent mancare,acum au inceput sa manance si ei,se joaca cu fratele lor mai mare,dar,este un dar,nu i putem tine pe toti 3…doar unul dintre ei va ramane, impreuna cu Peast ,sper ca pe ceilalti s ai dau spre adoptie ,daca cineva ar dori doua minunatii de pisoi,doi baietei.Fetita va ramane la noi.Aceasta este povestea mea minunata cu cei 4 pisoiasi dulci de nu te poti satura sa i dezmierzi…..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.