Top 10 cele mai populare rase de pisici

rase de pisici

Pisicile devin din ce in ce mai iubite in intreaga lume. In acelasi timp apar din ce in ce mai multe rase de pisici. Dar oare care sunt cele mai populare, care au reusit sa isi pastreze notorietatea?

Conform Cat Fanciers’ Association(Asociatia Iubitorilor de Pisici) cele mai populare rase de pisici din 2016 au fost urmatoarele:

1. Pisica exotic shorthair

rase de pisici

Daca iti doresti o pisica la fel de dulce precum cea persana, insa nu vrei sa iti petreci tot timpul periind-o, pisica exotic shorthair este cea mai potrivita. Aceasta este o pisicuta foarte docila si linistita, careia insa in acelasi timp ii place mult sa se joace daca nu este prea ocupata sa iti stea in brate ca sa o mangai.

Aceasta rasa de pisici nu are nevoi speciale: mese regulate,  joaca si multa iubire pe care ti-o intoarce inzecit.

2. Pisica ragdoll

rase de pisici

Spre deosebire de surioarele ei din celelalte rase de pisici, ragdoll este intotdeauna fericita sa fie mangaiata de orice persoana care se ofera sa o faca. Este foarte sociabila, isi iubeste extrem de mult omuletii si merge peste tot in casa dupa ei, fiind si foarte ascultatoare. De asemenea, este si foarte simplu de dresat, acceptand repede sa faca diferite trucuri.

3. Pisica british shorthair

rase de pisici

Pe locul 3 in topul celor mai populare rase de pisici se afla british shorthair. Aceasta este foarte populara si in tara noastra, fiind o pisica foarte prietenoasa, in special cu omuletii ei. In general este linistita si obisnuieste sa isi urmareasca omuletii peste tot prin casa. In plus, pisicutele british shorthair sunt foarte cuminti si manierate.

4. Pisica persana

rase de pisici

Pisica persana se afla pe locul 4 in preferintele iubitorilor de pisici. La fel ca pisicutele british shorthair, si acestea sunt foarte populare in Romania. Ele se remarca prin stilul lor dulce si docil, fiind si foarte linistite. Sunt acel gen de pisici care nu zgarie canapeaua sau perdeaua, preferand sa stea cuminti pe fotoliu. In acelasi timp sunt si foarte selective cu oamenii in care decid sa aiba incredere, permitandu-le sa o alinte, iar cu restul prefera sa pastreze distanta.

5. Pisica main coon

rase de pisici

Aceasta este renumita pentru dimensiunile sale, fiind una dintre cele mai mari rase de pisici domestice din lume. Recent chiar, Omar, o pisica din aceasta rasa a fost desemnata cea mai lunga pisica din lume. Main coon are o personalitate foarte placuta. Ii place sa fie alintata, dar in acelasi timp, daca omuletii ei nu au timp sa ii acorde foarte multa atentie, se multumeste sa toarca linistita pe canapea. Contrar dimensiunilor ei mari, ceea ce ne duce cu gandul ca este o felina matura, pisica main coon are de obicei un comportament asemanator cu cel al unui pisoi usor naiv.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

6. Pisica american shorthair

rase de pisici

Aceasta rasa de pisici se remarca printr-un comportament nici prea calm, dar nici foarte activ. In general ii place sa se joace, in special jocuri de tip puzzle care ii solicita inteligenta. De asemenea, sunt pisici sociabile. Ele nu se vor ascunde sub pat atunci cand sunt musafiri, insa nici nu le place sa fie luate in brate. Prefera cel mai mult sa se aseze undeva aproape de omuletii lor.

7. Pisica scottish fold

rase de pisici

Aceste pisicute ne-au cucerit cu urechiusele lor adorabile, care par turtite. In general sunt foarte jucause, fiind atrase de jocuri de tip teaser care le testeaza agilitatea si de jocuri de tip puzzle, acestea stimulandu-le inteligenta. Pisicile scottish fold au si o personalitate foarte placuta, fiind dependente de afectivitatea pe care o primesc din partea omuletilor. Asadar daca vei fi mult timp plecat de acasa si ai o pisicuta din aceasta rasa, cel mai bine este sa ii mai oferi un companion precum o a doua pisica. Aici poti vedea si multe alte motive pentru care este bine sa ai cel putin doua pisicute. 😀

Stiai ca in Romania una dintre cele mai faimoase pisici este din aceasta rasa? Te invitam sa il cunoasti mai bine pe adorabilul Bossulica. 🙂

8. Pisica sphynx

rase de pisici

Pisica sphynx este una dintre cele mai sociabile rase. Este extrem de atasata de oameni si ii place sa fie mereu in centrul atentiei. In perioada cand esti plecat de acasa, ea se bucura enorm si de prezenta altor animalute, indiferent daca sunt tot pisici sau caini. Sunt foarte agile si inteligente, placandu-le sa se catare peste tot sau sa se joace jocuri de tip puzzle. De asemenea, sunt acel gen de pisicute care intotdeauna vor veni sa doarma cu tine.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

9. Pisica abyssinian

rase de pisici

Aceasta rasa de pisici este originala din Africa. Ea se remarca printr-o curiozitate remarcabila, aflandu-se tot timpul in miscare. Este foarte energica si ii place sa se joace cu orice, tot timpul, mai putin cand doarme. Are nevoie de multa atentie din partea stapanilor, iar daca acestia nu petrec prea mult timp acasa cu ea, cel mai bine este sa ii ofere un companion. Iar cel mai potrivit este tot o pisicuta din rasa abyssinian care sa ii faca fata energiei debordante pe care o are.

10. Pisica devon rex

rase de pisici

Aceasta pisicuta este una foarte atasata de oameni, indiferent daca fac parte din familie sau sunt prieteni. Intotdeauna va incerca sa vina la tine si sa ti se aseze in brate pentru a o mangaia. De asemenea, ii place sa stie tot ce se intampla in casa si se comporta chiar ca un membru al familiei. Asa ca sa nu te miri cand o vei vedea ca se asaza pe scaun la masa, asteptand cina. Cand nu este ocupata sa fie alintata sau sa fie in centrul atentiei, ii place sa se joace, in special fetch sau jocuri de tip puzzle.

11. Pisica maidaneza (europeana)

rase de pisici

Dintre toate rasele de pisici, desi nu se afla in niciun top, noi spunem ca pisica maidaneza este de fapt cea mai populara. Ea se gaseste in toate felurile: culori diferite, blanita lunga, medie sau scurta, mai active sau mai linistite, fiecare cu personalitate diferita. Iar multi dintre noi probabil ca am cunoscut cel putin o pisicuta din aceasta rasa. 🙂

 

Tu ce rasa de pisici ai? Sau daca inca nu ai una, de care ti-ai dori? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol, te invitam sa te abonezi acum la newslette-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: cattime.comwww.cfa.org

14 comentarii despre “Top 10 cele mai populare rase de pisici

  1. Pingback: Toată lumea le adoră. Care sunt cele mai îndrăgite rase de pisici din lume - Editia de Dimineata

  2. Pingback: Scottish Fold, una dintre cele mai dragalase rase de pisici din lume - Cu Pisici

  3. Arina spune:

    Nu e o problema ca sunt maidnezi, ei o sa mai planga dupa mamica lor. De misunat si de umblat, umbla toti, si ii gasesti prin dulap, prin sifonier si pe unde nu-ti da prin cap. Ideea e sa te adaptezi la ei si la comprtamentul lor. Si eu stau dupa pisoi cand vin de la serviciu, Si nu e putin timp, doar ca imi plac si atunci ce fac dupa ei, e cu placere, inclusiv cand le curat litiera. Cea mica a observat si ca leschimb litiera si ca eu le pun de mancare si e foarte atasata de mine.
    Asta mica e foarte poficioasa si mananca de toate insa eu nu i-as da chiar orice ca sa nu ii faca rau.Nu au voie ciocolata, asa ca trebuie sa iei in considerare chiar daca nu stii in mod special, ca nu au voie dulciuri. Nu e usor cu doi, dar e frumos – ca sa ma exprim asa… ea se joaca cu cel mare,ll mai antreneaza un pic, ca el e deja batranel de acum. Si mi-e drag de amandoi, chiar daca fac prostioare. Cea mica vine la mangaiat tot timpul iar cel mare se ia dupa ea si vine si el.
    Si mai mențione un lucru, manaca unul de la celalalt. Veterinarii mi-au zis ca nu e bine, fiindca cel mare e castrat, dar nu stiu de ce asta mica prefera mancarea lui.
    Iti doresc o viata usoara cu ei si sa ii iubesti chiar daca mai fac prostioare..

  4. Mihaescu spune:

    Am doi pisoi maidananezi dar sunt foarte jucăuși mănâncă ce le dau dar sunt cam prea mici si ii mai apuca doru de mama si mișună fără limită si nu am ce le face sta sa ii mângâi dar in acelasi timp mișună dupa mămica lor.

  5. Arina spune:

    Animalele, nu doar pisicile sunt inteligente dar nu le intelegem noi comportamentul. Am si eu o pisica maidaneza, un baietel tigrat de 8 ani. De fapt le spune rasa europeana. E adevarat ca e castrat dar a invatat cateva comenzi si e mult mai ascultator decat cea mica care e foarte incapatanata. Cea mica e scottish fold si e foarte activa. E foarte frumoasa insa ii trebuie multa atentie.
    Am mai avut inainte o fetita tot tigrata, dar nici unul nu imi cerea atentia care mi-o cere asta mica din rasa scottish fold. Asa ca daca nu mai aveti o pisica in casa sau timp sa stati cu ele nu va recomand sa va luati o pisica din aceasta rasa. Altfel ele sunt prietenoase si afectuase. Sunt scumpe foc si le ierti toate nazabatiile pe care la fac. Sunt jucause tare si de multe ori imita comportamentul uman sau se uita la tine cand faci ceva. Se ataseaza de o singura persoana, sunt loiale dar odata atasate de tine te urmaresc prin casa mai rau ca un catel. Sunt si inteligente si foarte agile, fara sa fie agresive. Au blana moale ca de plush spre deosebire de alte pisici care au blana mai aspra.

  6. Pingback: Top 7 cele mai inteligente rase de pisici - Cu Pisici

  7. Pingback: Abyssiniana – pisicuta cu care nu te vei plictisi niciodata. Iata de ce! - Cu Pisici

  8. Pingback: 19 cele mai scumpe rase de pisici din lume - Cu Pisici

  9. Pingback: Pisica Ragdoll - pisicuta care seamana cu o papusa - Cu Pisici

  10. Pingback: Pisica Persana - o printesa in varianta felina? - Cu Pisici

  11. Pingback: Devon Rex, pisicuta cu o infatisare de mic extraterestru adorabil - Cu Pisici

  12. Pingback: American Curl - trasaturi fizice si personalitatea caracteristice acestei rase de pisici - Cu Pisici

  13. Mihaela spune:

    Maidaneza mea este cea mai frumoasă, este jucăușă cu o personalitate puternica. Este o pisica tigrata și o cheamă Sissy, o iubesc mult.
    M-ar interesa și o clasificare a pisicilor maidaneze, de ce nu ?!

  14. Visinuta spune:

    Am o maidaneza specială. Nu vreau sa par ipocrita, dar tot o maidaneza imi doresc, mai ales dacă o iei de pe strada. Privirea lor care te roagă sa le iubești este cel mai puternic argument.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.