Cum sa ii faci baie pisicii tale – 8 pasi simpli

cum sa ii faci baie pisicii

Intr-un articol precedent ai aflat de ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale. Acum stii motivele, dar oare stii si cum sa ii faci baie pisicii tale? Poate parea simplu, deoarece noi, oamenii, facem asta zilnic. Dar, in ceea ce o priveste pe blanoasa ta, lucrurile stau putin diferit.

In continuare iti vom prezenta cum sa ii faci baie pisicii tale in 8 pasi:

1. Pregatirea pisicii pentru baie

Aici este vorba de toate pisicutele, chiar daca sunt obisnuite cu baita sau le place apa, dar in special in situatia in care este prima data cand ii faci baie pisicutei tale.

  • Gherute:

In primul rand, iti recomandam sa ii tai gherutele pisicii tale cu aproximativ 1-2 zile inainte, pentru a-i oferi timp sa se relaxeze complet dupa acest proces. Mai ales daca pisica ta adora sa aiba ghearele bine ascutite si sa se mandreasca peste tot prin casa cu ele. Acesta este unul din motivele pentru care e bine sa ii tai gherutele pisicii tale. Aici poti afla si alte motive.

Citeste si: Sfaturi utile despre cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes

  • Atmosfera:

Alege cu grija momentul in care decizi sa ii faci baie pisicii tale. Ea trebuie sa fie foarte relaxata si cel mai indicat este sa o atragi spre cadita chiar inainte de culcare. Asigura-te ca si-a consumat bine energia inainte si este obosita si somnoroasa. Va fi mult mai maleabila astfel. De asemenea, ajuta si daca tocmai si-a savurat mancarea preferata si isi face siesta satisfacuta.

cum sa ii faci baie pisicii

 

Este bine sa pieptani blanita pisicii tale inainte de a-i face baita, mai ales daca ai un superb exemplar cu blana lunga. Astfel excesul de par si eventuala incalcire sau murdarire accentuata a lui vor fi indepartate. Sa uzi blanita pisicii fara a fi periata in prealabil va ingreuna cu mult procesul de imbaiere.

De asemenea, perierea este in general un proces foarte apreciat de pisicute si le ajuta sa le relaxeze. Poti incheia cu cateva mangaieri usor apasate, dar pline de afectiune.

Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

2. Pregatirea ta

Nu este vorba doar de niste pasi ce trebuie urmati mecanic despre cum sa ii faci baie pisicii tale, ci de mai mult de atat. Oricat de docila si dulce e pisicuta ta in mod normal, poate deveni foarte repede iritata daca nu ii place sa i se faca baie. Ceea ce inseamna ca tu trebuie sa fii pregatit pentru orice reactie din partea ei, dar, cel mai important, sa iti pastrezi calmul.

Daca tu esti stresat, automat asta va amplifica si starea de disconfort si iritarea pisicii tale. Doar stim cat de empatice sunt, nu? Deci fii relaxat, calm, bland si foarte atent! Va ajuta cu siguranta.

3. Pregatirea baii

Este foarte important ca inainte de a-ti aduce pisica in baie, sa ai totul pregatit pentru ea: cadita, sampon, prosoape. Asta inseamna ca in baie trebuie sa ai la indemana tot ceea ce vei folosi in timpul imbaierii. Acest lucru va facilita procesul atat pentru tine, cat si pentru pisica ta.

De asemenea, atunci cand te gandesti cum sa ii faci baie pisicii tale, este foarte important sa te gandesti si la ce sampon folosesti. Acesta trebuie sa fie unul special pentru pisici. Samponul pentru caini sau alte animale poate fi toxic pentru pisica. Iar samponul pe care il folosesti pentru tine poate duce la uscarea pielii pisicii tale.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

4. Cadita

Recomandam o cadita pentru imbaierea pisicii tale, deoarece are dimensiunile potrivite si poate fi cu usurinta plasata in cada. Asta te ajuta sa eviti sa faci baltoace prin toata incaperea, daca operatiunea nu decurge cum trebuie. Bineinteles, poti folosi si chiuveta, cada sau chiar un lighean mare din plastic. Conteaza sa iti fie tie comod si pisicuta ta sa se simta bine.

Este insa recomandat sa acoperi suprafata pe care va sta pisicuta cu un covoras de cauciuc sau un prosop. Astfel, vei evita sa creezi panica pisicii tale in cazul in care va simti ca aluneca.

Apa din cadita trebuie sa aiba o adancime de 8-14 cm si sa fie calda, doar cu putin mai ridicata decat temperatura corpului tau.

Introdu cu grija pisicuta in cadita si las-o putin sa se acomodeze cu apa. Nu uita sa o mangai si sa ii oferi afectiune.

5. Samponare

Inainte de samponare, este recomandata folosirea unui degresant special pentru pisici. Acesta va ajuta la eliminarea excesului de grasime de pe piele si din blanita. Iar in cazul pisicilor cu blana lunga, poate face minuni in descalcirea firelor de par.

Samponul se pune pe blanita doar dupa ce aceasta este complet uda pana la piele. Pentru a uda blanita, poti folosi dusul la o presiune scazuta. Daca pisica ta se sperie de dus, o canita cu care sa torni apa pe ea ar trebui sa fie la indemana pentru a o folosi.

cum sa ii faci baie pisicii

 

Samponul, eventual diluat, trebuie intins uniform pe toata blanita si sa se maseze cu delicatete timp de mai multe minute. O oportunitate pentru pisica ta de a primi masaj pe tot corpul!

Ai grija ca nici apa, nici samponul sa nu atinga ochii, nasul, gura si urechile pisicii tale.

Dupa samponare este recomandata aplicarea unui balsam. Acesta va ajuta la hidratarea si mai intensa a blanitei pufosului tau. 

6. Limpezire

Dupa ce masajul a fost finalizat, e timpul sa indepartezi samponul din blanita. Pentru asta poti folosi dusul cu presiune scazuta sau cana, in functie de ce prefera pisica ta. Apa curata trebuie turnata de la gat pana in varful cozii, in miscari lungi, repetate, ca si cum ai mangaia-o. In acelasi timp, cu cealalta mana ii poti mangaia burtica, pentru a te asigura ca nu ramane nicio urma de sampon. Repeta de cateva ori, pana cand blanita se simte si arata perfect curata.

cum sa ii faci baie pisicii

7. Uscare

Imediat cum ai terminat baita, acopera-ti pisicuta cu un prosop mare si pufos. Tamponeaza si maseaza cu miscari domoale blanita pisicii tale. Dupa ce ai terminat, acopera-ti pisica intr-un alt prosop curat si uscat. Asigura-te ca e intr-un loc calduros si confortabil pana cand blanita se usuca in totalitate.

In functie de toleranta pisicii tale, poti chiar folosi uscatorul de par la o viteza redusa.

cum sa ii faci baie pisicii

 

8. Recompensare

Procesul s-a finalizat cu succes, asadar pisicuta ta merita cu siguranta o recompensa! E bine pentru ea sa asocieze timpul petrecut in cadita cu primirea recompensei pentru a o face sa accepte mai usor sa ii faci baie.

Citeste si: Trucuri pentru a spala pisica. Transforma imbaierea pisicutei intr-una foarte placuta. 

Nu este necesar sa se urmeze cu exactitate toti pasii despre cum sa ii faci baie pisicii tale. Fiecare pisica este unica, tu iti cunosti mai bine pufoasa si poti adapta corespunzator instructiunile noastre la caracterul pisicutei tale.

Tu cum ii faci baie pisicii tale? Daca ai vreo metoda prin care acest proces sa fie mult mai placut pentru pisicuta ta, asteptam sa ne-o spui si noua printr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

 

Surse: https://www.thespruce.com, https://pethelpful.com

 

7 comentarii despre “Cum sa ii faci baie pisicii tale – 8 pasi simpli

  1. Emma spune:

    Pisicuta mea face baita de 2 ori pe săptămână o data cu samponelu de pisici iar o.data cu jonshon baby?si ii ramane paru foarte catifelat precizez k otin numai jn casa doar ca o vreau mereu curata. Iar dupa baits se baga sub paturica si doarme ca un bebe invelita in prosop

  2. Pingback: 9 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa adopti o pisica - Cu Pisici

  3. Pingback: De ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale - Cu Pisici

  4. Pingback: 30 de pisicute amuzante carora le place apa! - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.