Cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes – SFATURI UTILE

cum sa tai gherutele pisicii
Cunosti si tu motivele pentru care taiatul gherutelor la pisici este important si ai decis sa il aplici pisicutei tale? Perfect! Acum mai ramane sa stii si cum sa tai gherutele pisicii tale, nu? Tocmai de aceea am decis sa scriem acest articol pentru tine. Iata ce trebuie sa stii despre cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes:
  • Gaseste unghiera potrivita

In primul rand, este foarte importanta unghiera pe care o folosesti. Este de preferat sa alegi una bine ascutita si cat mai silentioasa. Astfel, poti reduce considerabil eventualul discomfort pe care pisica ta il poate avea in timpul procesului. Exista mai multe tipuri de unghiere, cele special pentru pisici sunt de obicei tip foarfece. Acestea sunt bune in special pentru gherutele lungi si arcuite. Se poate folosi insa si o unghiera obisnuita mai mare, depinde totodata si cum este mai convenabil pentru tine si pisicuta ta.
cum sa tai gherutele pisicii
 
  • Acomodare

Dupa ce ai achizitionat unghiera, e momentul sa o prezinti pisicii tale. Ea trebuie lasata sa o miroase si sa o cerceteze in amanunt. Abia dupa ce o accepta ca pe un obiect obisnuit din casa o poti folosi ca sa ii tai gherutele cu ea. De asemenea, este important ca pisica ta sa se obisnuiasca si cu statul cuminte la tine in poala sau pe spate. Depinde cum ii este ei mai comod.
cum sa tai gherutele pisicii
  Unele pisicute sunt destul de reticente cand e vorba sa li se atinga labutele. Asta se intampla in special daca au fost adoptate de putin timp. In acest caz, este bine sa te asiguri ca i-ai castigat increderea mai intai. Este important sa te lase sa o mangai pe labute si chiar sa i le masezi inainte de a incerca sa ii tai gherutele. Poti face asta de cateva ori pentru a o pregati mai bine pentru acest proces.
  • Cum sa tai gherutele pisicii tale

Asigura-te ca pisicuta ta este foarte relaxata, asa cum este ea de obiei inainte de somn sau imediat dupa masa. Asaza-te confortabil pe marginea patului sau pe un scaun si pune pisicuta la tine in poala. Pana acum ea trebuie sa fie deja obisnuita sa stea linistita astfel la tine in brate, nu? Daca este prima data cand faci asta, este bine sa ai la indemana cateva mici recompense. Astfel ii arati pisicutei tale ca face o treaba foarte buna! Ia unghiera cu o mana, iar cu cealalta o labuta. Mangaie si maseaza putin labuta, apoi, intre degetul mare si degetul aratator, prinde cate o pernuta, pe rand, pentru a scoate la iveala gheruta ce urmeaza a fi taiata.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei
Atentie! Trebuie taiat doar varful gherutei, 1-2 mm in functie de cat de mare este pisica si, deci, gherutele ei. Partea care trebuie taiata este usor transparenta si astfel se diferentiaza de restul, care este mai inchis la culoare sau chiar roz. Aceasta zona este partea vie unde se afla vase de sange si nervi.
cum sa tai gherutele pisicii
  Daca nu esti pe deplin convins unde sa tai, mai bine tai cate putin mai des decat sa tai prea mult. Altfel, risti sa ii cauzezi durere si sangerare pisicutei tale. Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru
  • Recompensare

Operatiunea a fost incheiata cu succes, deci pisicuta ta merita o delicioasa recompensa! Ea trebuie sa stie ca s-a descurcat minunat si ca taiatul gherutelor nu este chiar atat de infricosator cum credea ea. Data viitoare cu siguranta va fi mai simplu pentru amandoi!
cum sa tai gherutele pisicii
  In cazul in care pisicuta da semne de neliniste pe parcursul procesului, ia o pauza. Cate o pauza scurta din cand in cand, poate fi benefica pentru amandoi. De asemenea, daca se intampla sa te impinga cu picioarele, poti incerca sa o infasori mai intai intr-un prosop. Acest lucru ar trebui sa ii ofere un mai mare confort. Astfel, va scadea si riscul ca pisicuta ta sa te raneasca sau chiar sa se raneasca singura. Prosopul nu trebuie sa fie prea strans pe corpul ei, ci numai cat sa ii ofere un culcus in care sa se simta in siguranta. Trebuie acoperit tot corpul, mai putin capul, bineinteles, si fiecare labuta la care vrei sa tai gherutele, pe rand.
89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei
Este recomandat ca pisicuta ta sa fie familiarizata cu unghiera de cand este mica. Daca insa ai adoptat o pisica matura si este prima data cand ii tai gherutele, este nevoie doar de putin mai multa rabdare.
cum sa tai gherutele pisicii
Odata ce stapanesti acest proces, sa ii tai gherutele pisicii tale o data la 10-14 zile ar trebui sa fie un ritual placut pentru amandoi. Daca indiferent de metodele incercate, nu reusesti sa finalizezi cu succes operatiune, cere ajutorul unui prieten sau chiar al medicului veterinar. Sau poate sa ii oferi putin din iarba matei inainte poate face minuni. Cine stie? Citeste si: Cum sa ii faci baie pisicii tale – 8 pasi simpli Acestea au fost doar cateva sfaturi despre cum sa tai gherutele pisicii tale. Tu ce metode folosesti? Lasa-ne un comentariu. 🙂 Daca ti-a placut articolul nostru si vrei sa fii la curent si cu restul sfaturilor utile de pe site-ul nostru, aboneaza-te acum la newsletter-ul pisicesc. >^..^< Surse: www.instructables.compets.webmd.com

5 comentarii despre “Cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes – SFATURI UTILE

  1. Pingback: 5 motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important - Cu Pisici

  2. Pingback: Afectiunile gingiei la pisici: simptome si tratament - Cu Pisici

  3. Pingback: Cum faci cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat - Cu Pisici

  4. Pingback: 4 metode prin care inveti pisica sa nu zgarie mobila - Cu Pisici

  5. Pingback: 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.