10 motive pentru care sa adopti o pisica de pe strada

adopti o pisica de pe strada

Cred ca tuturor iubitorilor de pisici le-a trecut prin minte la un moment dat sa adopte o micuta felina. Unii chiar au facut-o, altii nu. Fiecare are motivele lui, desigur, dar la unii dintre noi e mai mult vorba de o simpla retinere. Depinde si de mediul in care locuim, de activitatile noastre zilnice, daca avem suficient timp ca sa-l dedicam unui suflet sau nu, etc. Cu toate acestea, a sosit momentul in care ai decis ca vrei sa ai o pisicuta. Si atunci incepi sa te gandesti de unde sa o iei. Oare sa adopti o pisica de pe strada sau sa cumperi una din rasa ta preferata de pisicute?

Ei bine, noi consideram ca toate pisicutele sunt minunate, indiferent daca sunt de pe strada sau dintr-o anumita rasa. Si suntem siguri ca multi dintre voi, cei care cititi acest articol, ne veti da dreptate. 🙂 Cu toate acestea, sa adopti o pisica de pe strada poate avea un impact mai mare atat asupra ta, cat si a pufosului.

Iata 10 motive pentru care noi iti recomandam sa adopti o pisica de pe strada:

1. Devii mai organizat

Atunci cand adopti o pisica de pe strada, primul lucru pe care trebuie sa il faci dupa ce o hranesti, este sa o duci la veterinar! Si de aici incepe totul. Consultatii, vaccinuri, mancare potrivita, ore de joaca, ore de somn sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere. Iar toate acestea te vor face mai organizat, mai eficient. Doar trebuie sa imparti acum timpul tau cu acea fiinta care abia asteapta sa iti ofere dragostea ei, nu?

2. Devii mai responsabil

Deja nu mai este vorba doar de tine. Ai un alt sufletel de care trebuie sa ai grija. Si inca unul care probabil nu a mai fost ingrijit de nimeni inainte. Si are acum cu atat mai multa nevoie de tine. Deci, fara sa vrei, zi de zi, incet incet, iti schimb tabieturile, iti schimbi programul. Si asta pentru ca iti indrepti gandurile si sentimentele catre pisicuta de pe strada pe care ai salvat-o. Si care acum depinde de tine.

3. Bun stimulent

Cu totii avem momente cand am vrea sa facem mai mult, dar parca nu gasim motivatia necesara. Uneori parca trec zilele pe langa noi si simtim ca nu am rezolvat indeajuns. Nu va mai fi cazul. Acum nu mai esti doar tu. Vei avea un motiv sa te bucuri de fiecare zi inca de dimineata. Mai exact, de la ora la care pisicuta ta a decis sa te trezeasca.

4. Nu te plictisesti

adopti o pisica de pe strada

 

Viata ta se schimba. Si se schimba in bine. Si asta i se datoreaza tocmai ei, pisicutei. Ea te poate amuza cu boacanele ei. Te poate impresiona cu mieunatul si ochisorii ei dulci. Te provoaca la adevarata munca de detectiv cand decide sa isi faca provizii sub canapea. Iti poate redecora putin perdeaua sau pernuta aceea care nu arata prea bine. Sau poate fi exact medicamentul de care ai nevoie dupa o zi lunga la serviciu. Pisicutele de pe strada au personalitati variate, una mai frumoasa decat alta. Descopera-le si tu!

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

5. Vin in toate culorile

Desi exista multe pisicute pe strazi pretutindeni, poate ca tu ai posibilitatea sa adopti doar una. Asadar, ai sansa de a-ti alege pisicuta de pe strada care iti place mai mult. Alba, gri, portocalie, neagra, calico, tarcata, cu pete… Tu numeste-o, caci pe strada sigur se gaseste cel putin una asa! Mai mult decat a o alege pe cea care iti place, e important sa o alegi pe cea cu care simti ca rezonezi mai bine… Deja un pas facut spre fericirea unui alt suflet!

6. Si vin la toate… varstele!

Da, pe strada gasesti pisici de toate varstele. De la nou-nascute, la mature si toate etapele vietii. Vrei sa o vezi deschizand ochisorii si facand primii pasi? Vrei sa te amuzi la toate nazdravaniile ei? Vrei doar un suflet calm si cald langa tine? Tu stii mai bine ce disponibilitate de a o ingriji ai. In functie de acest aspect, poti decide ce pisicuta de pe strada vrei sa adopti.

Citeste si: 7 Motive pentru care sa adopti o pisica matura

7. Usor de intretinut

Pisicuta de pe strada este mai usor de ingrijit, deoarece deja stie sa isi poarte singura de grija. Ea a trebuit sa vaneze pentru hrana sau sa se straduiasca sa si-o gaseasca. In fiecare zi. Sa se fereasca de masini, de caini, de oamenii care n-o plac. Ea stie sa se spele singura foarte bine. Si sa isi gaseasca un adapost. Care acum poate fi chiar la tine in brate!

adopti o pisica de pe strada

 

8. Oferi un exemplu celor din jur

Lumea in general cauta pisicute de rasa. Intr-adevar, sunt deosebite, mai ales pentru ca nu le vezi pe toate drumurile. Dar noi oamenii suntem fiinte sociale. Avem nevoie sa traim unii cu altii, sa interactionam, sa ne povestim. Daca un prieten isi doreste o pisicuta de mult timp, dar cauta o rasa anume, spune-i povestea ta! Spune-i cat de fericit esti cu pisicuta de pe strada pe care ai adoptat-o. Poate face diferenta.

9. Iubire neconditionata

Ai ocazia sa cunosti iubirea adevarata. Exista oare iubire mai pura si mai puternica decat cea a unui animalut care iti este recunoscator ca l-ai salvat? Acea pisicuta de pe strada iti va arata in fiecare zi cat de mult te pretuieste pe tine si ceea ce ai facut pentru ea. Cum? Aici poti vedea 9 semne ca pisicuta ta te iubeste.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

10. Salvezi o viata

adopti o pisica de pe strada

 

Ai sansa de a face o schimbare in viata cuiva, de a face ca actiunea ta sa conteze cu adevarat. O oportunitate de a oferi o a doua sansa la viata. Nu doar de a supravietui de pe o zi pe alta. Ci de a trai cu adevarat. Ai puterea de a schimba un destin. Ce alegi? Decizia iti apartine.

Desi exista multe oportunitati in care alegerea unei pisicute ne apartine, de cele mai multe ori se intampla sa ne aleaga ea pe noi! Si tot ce putem face este sa ii uram bun venit si sa raspundem iubirii ei frumoase.

Oricum, indiferent daca e de rasa sau nu, exista multe motive pentru care e important sa ai o pisica. Iar daca nu ai gasit inca pisicuta dorita, iti recomandam sa verifici anunturile de adoptie postate pe site-ul nostru aici. Toate isi cauta o casuta si un omulet care sa le iubeasca si pe care sa il faca fericit in fiecare zi! 🙂

Citeste si: 4 pasi prin care sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier

Tu ce preferi, sa adopti o pisica de pe strada sau sa cumperi una de rasa si de ce? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent cu tot ce se intampla in lumea pisiceasca, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. Nu uita ca ne poti urmari si pe pagina noastra de Facebook. >^..^<

15 comentarii despre “10 motive pentru care sa adopti o pisica de pe strada

  1. Sergiu spune:

    si eu am participat la des-pisificarea subsolului de a bloc am reusit sa prindem si sa ducem la asociatie 8 pisici mature si trei pisoi, iar eu am doua in apartament tot de pe strada

  2. mirelapredan spune:

    Eu am gasit si pisici de rasa pe strada, in general pui. Vreo trei. Bineinteles ca le-am si dat. E drept, mai repede decat pe cele obisnuite. Nu le pot tine ca e un du-te, vino la mine de pisici. Le iau din strada, le dau, bineinteles ca am bucuria de a le salva… pentru ca sunt multe pericole pe strada, ca sa nu mai vorbesc despre temperaturile scazute. In schimb, apropo de rase, am avut neplacuta surpriza sa imi fie furat… motanul de rasa (si fara sa-mi spuna nimeni nimic, ca i-l dadeam, dar macar stiam), in schimb o serie de pui fara par lung sau ochi albastri sa implore mila pe strada de a fi luati de cineva. Vi se pare corect asa? Nu mi se pare corect asa. Le-am luat si eu pe cele obisnuite de pe strada in loc de motan furat si acum incerc sa le dau. Erau patru pui, facuti de o pisica intr-o boxa de bloc, ala “zat”, ala “zat”, sa le acopere gaurile sa nu mai intre nici acolo in plina iarna ca… “lasa purici”, vai ce oameni “curati”, unu a murit probabik inghetat, pe ceilalti trei i-am luat imediat dupa ce-am auzit ca a murit unul, ca nu mai erau de lasat, aveam constiinta incarcat sa aud ca au murit pe rand inghetati… Ii iau, ii dau…, ii iau, ii dau si tot asa.

  3. Draghici Marius gabriel spune:

    Înțeleg dar cum fac sa vina la mine pisică am găsit o pisicuța frumoasa pe strada la mine dar e sălbatică am un pisoi de zece luni adoptat de la o persoana este foarte drăguț

  4. Pingback: 4 pasi prin care sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier - Cu Pisici

  5. Pingback: The Cat House on the Kings, cel mai mare sanctuar al pisicilor din lume - Cu Pisici

  6. Cotigă Mariana spune:

    Noi îl avem pe Marin e o frumusețe de pisoi are deja un an și jumătate l-am luat în ianuarie când afară era frig și de atunci nu ne-am mai despărțit de el și nu l-aș da pentru nimic in lume îl iubim foarte mult și tati și mami și Elena

  7. adriana spune:

    Eu am inceput , studenta fiind in Bucuresti , prin a aduna generatii intregi de pisoi si a-i duce acasa la tara , la mama… La bloc , unde stateam cu chirie , am avut 2 pisici luate de pe la scarile blocurilor din jur… Pe una dintre ele am pierdut-o otravita de proprietar cred… Cealalta mi-a daruit 2 generatii de pisoi impreuna cu un metis brimanez/siamez cu ochi albastri… Nu o mai am acum , din pacate a avut o tumora si a murit , dar metisul si ultimii 2 motani ii am si acum . Au 12 ani si respectiv 10 ani. Mi-au umplut viata de zambete,griji,responsabilitati, dar nu i-as da pe nimic din lume ! “Vorbesc” cu ei tot timpul , au tabieturile lor si sunt la fel de jucausi ca in prima zi !

    • Angela Vintilă spune:

      Bună ziua ,am citit cu mare placere articolul de pe fb.Stiu cum este să ai o felină care te iubește.In data de 31 dec. 2019 am plecat in oras cu treburi mărunte.In drumul meu aproape de casă după ce an făcut cîțiva pași un pui de pisoi a venit în întîmpinarea mea.Frumos cu niste ochisori mari,a început să miaune și să toarca. Se încurcă între picioarele mele și nu m-a lăsat să plec.Atunci m-am hotărît și am adus-o acasă. Cu toate că mai avram doi motanei frați metisi, eu nu m-am îndurat să o las în stradă. Era însetată, flămîndă și înfrigurată. Bineînțeles că i-am făcut un culcus în pod ptr că stau la casă, am avut grijă de ea,apoi i-am făcut baie și am tinut-o citeva zile la căldură. Acum este o pisică superbă o cheamă Miaunica și mă iubește enorm de mult.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.