De ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale

de ce trebuie sa ii faci baie pisicii

Suntem obisnuiti cu ideea ca pisicilor nu ar trebui sa le facem niciodata baie, pentru ca se spala singure. Tot asa mai stim si ca nu le place apa, nu? Bine, exceptand apa din paharul tau lasat pe masa, apa curgand continuu la robinet, apa din bolul catelului… Dar pe langa apa altuia, care e perfecta pentru pisica doar pentru ca nu e ei sau, pur si simplu, pentru ca stie ca ”nu e voie”, mai sunt si pisici carora le place sa se joace in apa sau chiar sa inoate. Stiati, nu? In acest articol iti vom spune insa de ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale.

De ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale ocazional? Cele mai cunoscute motive sunt:

  1. Pecingine

Pecingine este o boala contagioasa ce apare la nivelul pielii. Aceasta poate fi cauzata de un virus sau de o ciuperca. Apare sub forma de pete ce prezinta cruste si poate duce chiar la rarirea blanitei in zonele afectate. De obicei, se manifesta doar la suprafata. De aceea este bine sa fie constatata si tratata din timp pentru a nu risca pierderea permanenta a firelor de par. In aceasta situatie, medicul veterinar poate prescrie bai medicinale ca parte din tratament.

de ce trebuie sa ii faci baie pisicii

 

  1. Purici

Stim ca cum exista multe tratamente noi foarte eficiente care pot scapa pisica de purici, nefiind necesara imbaierea acesteia. Insa de ce trebuie sa ii faci baie pisicii si in astfel de cazuri? Exista anumite situatii in care pisicile au blana infestata cu purici sau prezinta alergii la purici. Iar atunci baile se dovedesc foarte benefice.

de ce trebuie sa ii faci baie pisicii

 

  1. Murdarie

Acesta este motivul cel mai des intalnit pentru care pisica are nevoie de o baie.

Si aici nu vorbim despre praf, nu. Este vorba, in special, despre pisicile crescute la curte care se plimba peste tot. Acestea pot intra in contact cu diverse substante care le impregneaza blanita in mod daunator. Este de preferat ca pisica sa nu fie lasata sa isi curete singura de pe ea aceste substante toxice, desi, din instinct, ea poate incerca acest lucru. Asadar, este recomandat sa i se ofere o baita corespunzatoare pisicii.

de ce trebuie sa ii faci baie pisicii

 

  1. Incalcire

Este aproape aceeasi situatie ca la punctul anterior. Doar ca in loc sa isi murdareasca blanita, pisicii i s-au incalcit firele de par sau ceva i s-a lipit de ele. Firele de par nu ar trebui taie in zona respectiva, chiar daca aceasta pare a fi solutia pe moment. In schimb, o baie oferita pisicii poate fi o solutie mai comfortabila si de o mai lunga durata.

Este important ca blanita pisicii sa fie pieptanata cu regularitate pentru a evita pe viitor o astlfel de situatie.

Iar pentru o descalcire cat mai usoara a blanitei, este recomandata folosirea unui degresant precum acestea care ajuta foarte mult atat la degresarea pielii si a firelor de par, cat si la descalcirea acestora. 

    de ce trebuie sa ii faci baie pisicii

     

    1. Placere

    Da, ai citit bine. Pur si simplu pisicii tale ii face placere sa primeasca o baita. Esti norocosul parinte a unui astfel de exemplar minunat? Super! Atunci lasa-ti pisicuta sa se bucure din cand in cand de aceasta activitate si sa se joace in cadita ei cu apa! Aici poti vedea mai multe pisicute carora le place apa.

    de ce trebuie sa ii faci baie pisicii

     

    Acestea au fost exemple pentru situatiile in care pisicile au nevoie de cate o baie ocazional.

    Insa, in mod surprinzator, pisicile au nevoie si de baite mai dese.

    89.99 lei
    99.99 lei
    Stoc epuizat
    62.99 lei
    72.99 lei
    74.99 lei

    Iata de ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale in mod regulat

    Oricat de natural ni se pare noua ca pisicile sa se spele singure, exista cazuri in care acestea nu o fac in mod eficient din mai multe motive. Cel mai des intalnite sunt:

    – Pisica a fost adoptata la o varsta mult prea frageda si nu a invatat cum sa isi spele blanita de la mamica ei;

    – Din cauza unor probleme de greutate sau de sanatate (precum artrita sau avansarea in varsta), in procesul de curatare, pisica nu reuseste sa isi acopere intregul corp.

    Indiferent care este motivul pentru care pisica nu isi poate spala blanita asa cum ar trebui, rezultatul poate avea urmari mai mult sau mai putin grave… De la o aparent simpla uscare si cojire a pielii se poate ajunge la infectii.

    Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

    Asadar, pisicilor care nu isi pot curata singure blanita, va fi necesar sa li se faca baie in mod regulat.

    De asemenea, in cazul in care faci alergie la pisici, o baie saptamanal poate reduce considerabil alergenii din blanita pufoasei tale. Este bine sa o speli cu regularitate si in cazurile in care pisica face alergie, prezinta un miros deosebit specific ei sau pur si simplu obisnuieste sa se murdareasca mai repede si mai tare. Daca motivul pentru care trebuie sa ii faci baie pisicii tale saptamanal este faptul ca ai alergie la pisici, iti recomandam sa vezi care sunt 11 rase de pisici pentru persoanele alergice.

    Bineinteles, in toate aceste situatii iti recomandam sa urmezi sfatul medicului veterinar. El iti va recomanda frecventa cu care sa faci baie pisicutei tale si ce produse sa folosesti.

    Citeste si: Cum sa ii faci baie pisicii tale – 8 pasi simpli

    Citeste si: Trucuri pentru a spala pisica. Transforma imbaierea pisicutei intr-una foarte placuta.

    Cunosteai toate aceste aspecte despre de ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale? Daca mai stii alte motive sau pur si simplu doresti sa impartasesti cu noi o situatie in care i-ai facut si tu baita pisicutei tale, lasa-ne un comentariu. Ne-ar face placere sa aflam! 🙂

    Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent cu tot ce se intampla in lumea miaununata a pisicilor, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

    Surse:

    healthypets.mercola.com, www.lovethatpet.com, www.preventivevet.com

    3 comentarii despre “De ce trebuie sa ii faci baie pisicii tale

    1. Pingback: Trucuri pentru a spala pisica. Transforma imbaierea pisicutei intr-una foarte placuta.

    2. Pingback: 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc - Cu Pisici

    3. Pingback: Cum sa ii faci baie pisicii tale - 8 pasi simpli - Cu Pisici

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.