7 lucuri interesante despre mustatile pisicilor

mustatile pisicilor

Mustatile pisicilor fac parte din farmecul acestora. Alaturi de nasuc, urechiuse, labute si intreaga postura a pisicilor, mustatile parca dau un plus de eleganta. Dar pe langa latura estetica, acestea au si un rol important in desfasurarea activitatilor pe care pisica le intreprinde zi de zi, inclusiv pentru supravietuire.

Iata 7 lucuri interesante despre mustatile pisicilor:

1. Mustatile pisicilor sunt extrem de sensibile

Mustatile pisicilor sunt cu mult mai inradacinate decat restul firelor de blana, fiind inconjurate de numerosi nervi. Din acest motiv, pisicile pot simti chiar si cea mai mica adiere a vantului. Fiind atat de sensibile, trebuie sa avem intotdeauna grija sa nu facem presiune asupra lor deoarece va cauza durere pisicutei. Chiar si atunci cand mananca, trebuie sa ii oferim mancarea intr-un bol mare sau pe o farfurie intinsa. Daca va primi hrana intr-ul bol ingust este posibil ca pisica sa simta durere in jurul mustatilor, existand presiune.

2. Mustatile pisicilor nu sunt doar pe nas

mustatile pisicilor

In plus, pe langa cele opt pana la douasprezece mustati pe care pisica le are de-o parte si de alta a nasului, ea mai are mustati mai scurte si deasupra ochilor, pe barbie, pe piept si pe labutele inferioare.

3. Pisicile se folosesc de mustati pentru a-si da seama daca incap intr-un spatiu

pisica care se strecoara

Cu totii stim ca pisicile sunt experte in strecurarea prin locuri foarte inguste. Dar cum fac acest lucru? Inainte de a se furisa printr-o zona ingusta, pisicile se folosesc de mustati pentru a-si da seama daca pot trece pe acolo. Acest lucru este posibil fiindca lungimea acestora este aproximativ egala cu latimea corpului pisicii. Dar ce se intampla daca pisica se ingrasa? Se presupune ca odata cu luarea in greutate, ii cresc si mustatile. Insa inca nu sunt suficiente dovezi in acest sens.

Citeste si: 9 lucruri interesante despre ochii pisicilor

4. Pisicile isi folosesc mustatile pentru a-si localiza prada

mustatile pisicilor

Pisicile nu au o vedere excelenta, insa acest lucru nu reprezinta un impediment pentru ele. In scopul adaptarii speciei cat mai bine pentru a-si asigura supravietuirea, ele si-au compensat lipsa vederii cu prezenta mustatilor. Astfel, pentru a-si localiza prada si pentru a se asigura ca o si prinde, micutele feline se folosesc de mustati.

5. Mustatile sunt un indicator emotional

mustatile pisicilor

Pozitia mustatilor exprima starea pe care o are pisica. Atunci cand aceasta este calma, are si mustatile relaxate. Daca este in alerta, isi va inainta mustatile in fata, iar atunci cand este nervoasa, si le va lipi de obraji. Desigur, se va tine cont si de restul limbajului corpului pentru a intelege starea pisicutei cat mai bine.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

6. Mustatile pisicii nu trebuie niciodata sa fie taiate

Daca mustatile pisicii ar fi tunse, fara sistemul ei de directionare, aceasta ar deveni ametita si confuza. Este ca si cum cineva te-ar lega la ochi pentru cateva saptamani. Asadar, sa nu ii faci niciodata acest lucru pisicii tale.

Citeste si: 9 lucruri pe care probabil ca nu le stiai despre nasul pisicilor

7. Mustatile pisicilor isi pot schimba culoarea

mustatile pisicilor

Asa cum odata cu inaintarea in varsta unele fire din blanita pisicii incep sa albeasca, la fel se intampla si in cazul mustatilor. Unele vor incepe sa albeasca. Desigur, acest lucru este mai vizibil la pisicutele cu blana inchisa la culoare.

Acestea sunt doar 7 lucruri interesante despre mustatile pisicilor. Daca tu mai cunosti si alte informatii, asteptam sa ni le impartasesti intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent cu tot ce se intampla in lumea pisiceasca, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

Sursa: www.catster.com

5 comentarii despre “7 lucuri interesante despre mustatile pisicilor

  1. Pingback: Ce nu stiai despre mustatile pisicilor! – Maildirect

  2. mihai spune:

    Am fost la dr ,din pacate n,am atras atentia asupra.mustatilor
    Am doi ,le,am facut vacinurile de rigoare (nu sunt..rase,sunt ..autohtoni).
    Sunt superbi,se antreneaza ,se iubesc ,dorm imbratisati..ne fac viata mai frumoasa ..traim cu ei in casa dar si in curte.
    Multumesc pt atentie.
    La prima intilnire cu vetrrinarii..pun problema..sper sa stie ceva despre ..problema .

  3. Pingback: 9 lucruri interesante despre ochii pisicilor - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.