Matilda, pisica cu ochi de extraterestru

matilda, pisica cu ochi de extarterestru

Ea este Matilda, pisica cu ochi de extraterestru. Matilda s-a nascut chiar de Valentine’s Day, in anul 2013. Apoi a fost preluata de catre o un centru de adoptii, iar la 12 saptamani a fost adoptata de actualii ei “parinti”.

Pe atunci arata ca o pisicuta absolut normala, extrem de dragalasa, bineinteles. 🙂 Cand a fost adusa acasa, s-a acomodat imediat, devenind noua stapana. Totul s-a petrecut normal pana cand a implinit un anisor. Atunci, pentru prima da, pupila ochiului drept s-a dilatat extrem de mult pentru cateva minute, dupa care si-a revenit. Stapana pisicutei a devenit ingrijorata si a dus-o imediat la medic. Desigur, atunci ochiul ei arata perfect normal, iar doctorul i-a spus ca nu are nimic.

matilda, pisica cu ochi de extarterestru

Fiindca s-a agravat starea Matildei, proprietarii ei au decis sa o duca la un medic veterinar oftalmolog. Acesta i-a facut si un test pentru leucemie felina, test care a iesit positiv. Insa ceva nu se lega. Cand era micuta si a fost adoptata, i s-a facut acest test si a iesit negativ. Iar de atunci a locuit mai mult in casa, fiind foarte greu sa ia de undeva aceasta boala.

Intre timp situatia pisicutei se agrava si mai mult, iar dupa mai multe teste a reiesit ca de fapt aceasta nu are leucemie, ci suferea de o boala genetica rara numita luxatie de cristalin. Din acest motiv, globii oculari au inceput sa i se umfle, iar ochii ei au capatat aceasta forma, ca de extraterestru. Datorita faptului ca aceasta boala cauza si un deficit de colagen, posibilitatea unei operatii a fost exclusa pentru mult timp. Deficitul de colagen i-ar fi incetinit foarte mult vindecarea in urma interventiei chirurgicale.

matilda, pisica cu ochi de extarterestru

 

Fiindca deja ochii pisicutei nu ii mai creau disconfort, stapanii ei au decis ca este cel mai bine sa nu intervina asupra acestora.

Din pacate, in anul 2016, operatia a devenit inevitabila, aparand din nou probleme mari de sanatate. Insa Matilda a fost norocoasa si a reusit sa se vindece rapid.

matilda, pisica cu ochi de extarterestru

 

In ciuda tuturor acestor complicatii, pisica se comporta absolut normal in fiecare zi. Ba chiar a devenit foarte faimoasa in intreaga lume, fiind numita Matilda, pisica cu ochi de extraterestru. In prezent are o multime de admiratori, pe Instagram fiind urmarita de 148k de persoane.

Tu ce parere ai despre aceasta pisicuta? Lasa-ne un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut povestea Matildei si vrei sa fii la curent cu tot ce se intampla in lumea pisiceasca, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

Surse: www.aliencatmatilda.com  

Acest articol a fost publicat in categoria Stiri. Salveaza link-ul.

Lasă un răspuns