19 cele mai scumpe rase de pisici din lume

cele mai scumpe rase de pisici

In lume exista peste 250 de rase de pisici. Unele cu blana lunga, altele cu blana scurta sau chiar fara blana. Unele mai prietenoase, altele mai arogante, independente. Insa, ceea ce le uneste este dragalasenia unica pe care o are fiecare in parte. Iar pentru noi toate sunt extrem de adorabile!

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, datorita incrucisarilor repetate au rezultat cateva tipuri de pisici care sunt considerate mai speciale. Haideti sa vedem care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume:

1. Pisica Scottish Fold

Aceasta pisicuta se remarca imediat prin urechisele care nu stau ridicate ca la celelalte rase, ci sunt indoite. Iar acest lucru le face extrem de adorabile! De asemenea, pisica Scottish Fold este foarte inteligenta si oricand dornica de joaca. Un alt criteriu definitoriu pentru ea este abilitatea de a sta ridicata doar pe labutele din spate, pentru a putea privi mai bine ce se intampla in jur. Fiind foarte populara, ne-am fi asteptat ca pisica Scottish Fold sa se gaseasca la un pret accesibil. Insa aceasta face parte din cele mai scumpe rase de pisici din lume. Un pui costa intre 200$ si 1.500$.

2. Pisica LaPerm

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta este una dintre cele mai neobisnuite rase de pisici din lume. Ea a aparut in anul 1980 in SUA, iar pe langa faptul ca au blanita creata, se deosebesc prin faptul ca sunt hipoalergice. Astfel, ele sunt ideale pentru familiile unde exista persoane alergice la pisici. Un pui de pisica LaPerm costa intre 200$ si 2.000$.

3. Pisica Himalayana

cele mai scumpe rase de pisici din lume

Aceasta rasa de pisici seamana foarte bine cu cea persana. Se deobseste prin ochii albastri si culoarea blanitei care este deschisa pe intregul corp, mai putin pe fata, labute, urechi si codita, unde este mai inchisa. Pisica de Himalaya a fost creata in 1950 in SUA. Este foarte delicata, ascultatoare, prietenoasa si calma. Un pui costa intre 500$ si 1.300$.

4. Pisica Norvegiana de Padure

cele mai scumpe rase de pisici

Dupa cum ii spune si numele, aceasta pisicuta este originala din Norvegia si a aparut acum peste 2000 de ani. Este de talie mare, cu parul semi-lung, aspectul robust potrivindu-i-se perfect cu numele. Ii place compania celorlalte animalute, in special a omuletilor ei, fiind foarte prietenoasa, insa doar cand vrea ea. Doar este pisica! 🙂 De asemenea, este un excelent vanator. Pretul unui pui poate costa intre 600$ si 3.000$.

5. Pisica Peterbald

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta rasa este cunoscuta si sub numele de pisica Petersburg Sphynx. Ea a luat nastere in Rusia in anul 1994. Aceste pisicute elegante au corpul subtire, capul alungit si urechile mari si extinse. Ele pot avea blanita scurta sau pot fi fara blana. Sunt foarte afectuoase, active, atletice si usor de dresat. Un pui costa intre 400$ si 1.200$.

6. Pisica Egyptian Mau

cele mai scumpe rase de pisici

Si pisica Egyptian Mau este una dintre cele mai scumpe rase. Aspectul acestor pisicute s-a schimbat putin in ultimii 3000 de ani, din era Egiptului antic. Caracteristica cea mai remarcabila a pisicilor din rasa Egyptian Mau este blanita lor cu pete argintii, aramii sau fumurii (argintii deschis pentru blanitele negre). Sunt foarte active, jucause, si prietenoase. Intodeauna ii va prefera pe membrii familiei in locul celorlalte persoane. Pretul unui pui de pisica egipteana este de 500$-1.500$.

7. Pisica Maine Coon

cele mai scumpe rase de pisici

Pisica Maine Coon este una dintre cele mai mari rase de pisici din lume, aceasta uimindu-ne adesea cu dimensiunile sale. Pot avea in 5 si 15 kg, iar ca lungime pot ajunge pana la 1,23 m. Este foarte prietenoasa, ideala pentru familiile cu copii. Daca si tu iti doresti o pisicuta gigantica, pretul uneia variaza intre 600$ si 1.500$.

8. Pisica Albastru de Rusia

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta este una dintre cele mai populare rase de pisici cu blana scurta. A aparut in Rusia, insa a fost cunoscuta in afara acestei tari incepand cu anul 1893, cand a fost dusa la o expozitie internationala. Se considera ca asa a creat-o mama natura, nefiind deloc modificata genetic de catre om. Este o pisicuta foarte gentila, prietenoasa si jucausa, uneori usor timida. Un pui de Albastru de Rusia costa intre 400$ si 2.000$.

9. Pisica Serengeti

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta pisicuta a aparut in anul 1994 in California. Ea se remarca prin blanita cu pete mai inchise la culoare, dar si prin corpul zvelt, atletic si labute si coada foarte lungi, acest lucru facand-o una dintre cele mai gratioase feline. O pisica matura ajunge sa cantareasca intre 8 si 12 kg. Este prietenoasa cu celelalte animalute sau cu ceilalti oameni doar dupa ce ii cunoaste mai bine. Pana atunci ramane distanta, rezervata. Pretul unei pisici Serengeti este de 600$-2.000$.

10. Pisica Elf

cele mai scumpe rase de pisici

Desi este o rasa tanara, pisica Elf este una dintre cele mai scumpe rase de pisici din lume. Aceasta a aparut in SUA in anul 2006. Pisicile Elf sunt extrem de prietenoase, inteligente, comunicative, curioase si foarte devotate. Fizic se remarca prin urechiusele cu varfurile intoarse spre exterior, dar si prin faptul ca nu au blana. Daca iti doresti o pisica Elf, pretul uneia este in jur de 2.000$.

11. Pisica Toyger

cele mai scumpe rase de pisici

Pisica Toyger este o rasa de talie mare, care seamana cu un tigru, dupa cum ii spune si numele. Creatorul ei a afirmat ca isi doreste astfel sa ii inspire pe oameni sa se gandeasca la conservarea tigrilor in salbaticie. Daca si tu iti doresti un micut tigru, pretul unuia poate ajunge de la 500$ la 3.000$.

12. Pisica American Curl

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta este o rasa de talie medie, creata in anul 1981 in California. Ea poate avea blanita lunga sau scurta si poate fi de mai multe culori. Se remarca prin urechiusele indoite in exterior si prin fata extrem de gingasa. Este foarte prietenoasa atat cu celelelate animalute, cat si cu oamenii. Un pui de American Curl costa intre 1.000$ si 3.000$.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

13. Pisica Bengal

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta rasa a fost creata prin incrucisarea leopardului asiatic cu o pisica domestica. Le place foarte mult sa inoate si, in ciuda dimensiunilor destul de mari (4-8  kg), le place sa se urce pe urmarul stapanilor lor. Daca si tu iti doresti un micut leopard, acest costa intre 1.000$ si 4.000$, pretul facand-o una dintre cele mai scumpe rase de pisici.

14. Pisica Safari

cele mai scumpe rase de pisici

Pisica Safari a fost creata in anii ’70 in SUA si este un hibrid al pisicii Geoffroys din America de Sud. Aceasta este un animalut neobisnuit, avand un aspect salbatic combinat cu unul plin de afectiune. Un numar limitat de pisici Safari a fost creat pentru a deveni animale de companie, in timp ce alte cateva exemplare au fost create pentru a ajuta in studierea leucemiei. O pisica matura poate ajunge la 11 kg, iar pretul uneia este de 4.000$-8.000$.

15. Pisica Khao Manee

cele mai scumpe rase de pisici

Despre pisica Khao Manee s-a auzit inca din anii 1350 in Tamra Maew sau “Cartea poeziilor cu pisici”. Aceasta era considerata o pisica regala ce aducea noroc, longevitate si bogatie. In zilele noastre trebuie sa fim deja norocosi si bogati pentru a o avea, pretul unui exemplar fiind de 7.000$-11.000$.

16. Pisica Chausie

cele mai scumpe rase de pisici

Aceasta este una dintre cele mai rare rase si cele mai scumpe rase de pisici din lume, fiind creata prin incrucisarea unei pisici domestice cu una din jungla. Este extrem de sociabila si prietenoasa atat cu oamenii, cat si cu celelalte animalute. Pretul unui pui costa intre 8.000$ si 10.000$.

17. Pisica Caracal

cele mai scumpe rase de pisici

Din pacate caracalul este pe cale de disparitie. In urma cu cativa ani, acesta a fost mutat din categoria animalelor de prada, in cea a animalelor foarte scumpe. Din acest motiv pretul unui pui este de 7.000-10.000, cu scopul de proteja aceasta specie unica.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

18. Pisica Savannah

cele mai scumpe rase de pisici

Una dintre cele mai scumpe rase de pisici din lume este Savannah. Aceasta a fost creata prin incrucisarea unui serval african si a unei pisici domestice. Este cea mai mare pisica, ajungand la 15 kg si 60 cm in inaltime. De asemenea, este extrem de inteligenta, calma, curioasa si activa. Ii place mult sa se joace si sa inoate. Pe langa un spatiu larg pentru joaca, mai ai nevoie si de 4.000$-22.000$ pentru a o cumpara.

19. Pisica Ashera

cele mai scumpe rase de pisici

Pisica Ashera este cea mai exotica sau si cea mai scumpa pisica domestica din lume. A fost creata prin incrucisarea unui serval african cu un leopard asiatic, fiind introduse si caracteristici tipice pisicilor domestice. Pisicile Ashera sunt foarte jucause si le place mult sa se catere. Un exemplar costa in 22.000$ si 100.000$.

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

Acestea sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume. Insa, indiferent daca sunt de rasa sau nu, toate au farmecul tipic felinelor care ne incanta atat de mult, cucerindu-ne cu gingasia si eleganta lor.

Tu ce pisicute preferi mai mult, pe cele de rasa sau pe cele care nu sunt de rasa? Lasa-ne un comentariu. 🙂

Daca vrei sa afli mai multe despre rasele de pisici, te invitam sa citesti articolele noastre din categoria “Rase de pisici“.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele articole, aboneaza-te acum la newsletter0ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: brightside.mewww.peterbaldcattery.comcattime.comwww.knowyourcat.info

10 comentarii despre “19 cele mai scumpe rase de pisici din lume

  1. camizet spune:

    Si cainii, dar si pisicile sunt animale f inteligente.Daca ar putea sa vorbeasca ar fi un mare haos pe strazi. Din pacate unii oameni sunt cei mai mari dusmani si asta pt ca nu reusesc sa depaseasca ac granita. Si eu am pisici si mai hranesc si salvez de pe strazi. Animalele nu trebuie sa stea pe strazi .Oamenii poarta acesta vina pt ca se plictisesc de ele si le abandoneaza.

  2. Pingback: Stiati ca...? 27 de curiozitati despre pisici – Partea a III-a - Cu Pisici

  3. Zorina spune:

    Am un superb exemplar de Nebelung pe nume Thomas de 7 ani.e sufletul meu,dar mai 2,un Birmanez,şi un European.Îi iubesc indiferent de rasă,nu asta e cel mai important,ci iubirea necondiţionată care ţi.o oferă,compensează tot

  4. Jeni Pop spune:

    Am cumpărat un pui de Scottish fold,după ce a murit puiul de siameza cumpărat si el. Apoi am tot adunat pui colorați de pe stradă. Acum am 6 pisici de stradă și pe cea de rasă.
    Toate sunt unice in felul lor. Le iubesc pe toate.

  5. CONSTANTA RADULESCU spune:

    PREFER ORICE PISICUTA ,DAR, DAR TREBUIE SA LE OFERIM O SANSA SI PISICUTELOR NERASATE ! SUNT TOT SUFLETE SI POATE MAI IUBITOARE !

    • Bolohan Sara Maria spune:

      Eu am o pisică British,și o iubesc foarte mult!Poate mai mult decât alții!Dar ar trebui sa nu ne pasa de rasa,și să le iubim pe toate pentru că toate au un sufletel!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.