6 moduri prin care pisicile ne imbunatatesc sanatatea si ne fac mai fericiti

pisicile ne imbunatatesc sanatatea

Pisicutele nu sunt doar dragalase, ele sunt un adevarat medicament pentru oameni. Iata 6 moduri prin care pisicile ne imbunatatesc sanatatea si ne fac mai fericiti:

1. Pisicile combat singuratatea

Serios acum, ce poate fi mai placut decat sa ti se aseze in brate pisica atunci cand te simti singur?

2. Torsul pisicutelor ne calmeaza

Atunci cand suntem nervosi, ingrijorati, torsul pisicutelor ne calmeaza. De asemenea, studiile arata ca pisicile torc cu o frecventa de 20-140 hertzi, ceea ce are un efect terapeutic asupra organismului uman. Acest sunet contribuie la refacerea densitatii oaselor si la regenerarea celulelor in general. Nu-i asa ca va simtiti mai energici dupa ce o pisicuta a tors langa voi?

pisicile ne imbunatatesc sanatatea

 

3. Pisicile sunt amuzante

Deseori nu stim exact de ce ne plac pisicile, ci pur si simplu le adoram. Insa un lucru este cert, ne plac si pentru ca sunt amuzante!

De cate ori nu v-ati distrat privind toate giumbuslucurile, nebuniile pe care le fac pufosii nostri? Si indiferent ce ar strica, nu ne-am putea supara pe ele mai mult de cateva minute, apoi ne amintim cu zambetul pe buze de tot ce au facut. Partea si mai buna este ca ele ne fac sa radem, iar rasul este foarte sanatos, contribuind semnificativ la imbunatatirea sistemului imunitar.

4. Pisicile ne destreseaza

Multi dintre noi poate ca suntem foarte ocupati, ajungem seara tarziu acasa si tot ce ne dorim este sa ne odihnim. Insa niciodata sa nu va ignorati pisicutele atunci cand au chef de joaca. Sa ne jucam cu ele ne destreseaza, mai ales dupa o zi complicata, iar acest lucru ajuta la previnirea bolilor cardiovasculare. Statisticile demonstreaza ca proprietarii de pisici prezinta un risc cu 30-40% mai mic de a face infarct.

5. Mangaierea pisicutelor alina anxietatea.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Chiar si multi pacienti cu boli precum Alzheimer au prezentat mai putine reactii de anxietate dupa ce au fost incluse in tratamentului lor, pisicutele. Acestia petreceau mai mult timp in prezenta felinelor, avand grija de ele.

6. Foarte important, pisicile sunt maestre ZEN si ne reamintesc intotdeauna sa ne bucuram de prezent.

pisicile ne imbunatatesc sanatatea

Inca nu ai o pisicuta? Nu te ingrijora! Studiile arata ca atunci cand ne uitam la filmulete sau poze cu pisici, ne creste nivelul de energie si devenim mai pozitivi. Noi iti recomandam sa citesti si articolele din categoria “Amuzant” unde vei gasi multe pisicute extrem de adorabile si amuzante!

Acestea sunt doar 6 moduri prin care pisicile ne imbunatatesc sanatatea si ne fac mai fericiti. Alege si tu sa ai o pisica!

Tu ce parere ai? Esti de acord ca pisicile ne imbunatatesc sanatatea? Daca esti parinte de pisicute, te simti mai fericit/a? Lasa-ne un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu tot ce se intampla in lumea pisiceasca, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru.

Surse: scientificamerican.com , helpguide.orgmedicalnewstoday.com

18 comentarii despre “6 moduri prin care pisicile ne imbunatatesc sanatatea si ne fac mai fericiti

  1. Pingback: 7 lucruri care se schimba in viata ta dupa ce adopti o pisica - Cu Pisici

  2. Pingback: De ce torc pisicile? Afla cele 4 motive - Cu Pisici

  3. Pingback: 9 semne ca pisica ta te iubeste – Povestioare

  4. Pingback: 8 august - Ziua Internationala a Pisicilor. Iata cum sarbatoresc pisicutele! - Cu Pisici

  5. Pingback: 9 semne ca pisica ta te iubeste – Romania Star

  6. Pingback: 9 semne ca pisica ta te iubeste - Cu Pisici

  7. Seres Felicia spune:

    Am avut un caniche timp de 17 ani, dar a murit , de cateva luni am adus acasa o pisicuta care timp de 2 luni in fiecare zi ma astepta sa vin la servici sa primeasca mancare si apoi dormea 8 ore la mine in birou. In final am dus-o la veterinar am deparazitato, am vaccinato si am aduso acasa, apoi am si sterilizato. Acum este o printesa , deosebit de curata si isteata. Ma bucura tare mult sa o am in preajma….

  8. Isac spune:

    Așa este ! Pisicutele ne fac viața frumoasa și ne fac mai fericiti. Eu am adoptat 3 pisicuțe în decurs de 2 ani . Nu regret nimic. Acum sunt sănătoase, amuzante și ne fac fericiți. ???❤.

  9. Pingback: Stiati ca...? 26 de lucruri interesante despre pisici – Partea a II-a - Cu Pisici

  10. Verena spune:

    Si eu ador pisicele. Am salvat 4 pisici de pe strada, bolnavioare mititele, doi pui I am gasit abandonati intr-un camp, abia fatati. I am crescut cu biberonul pe amindoi, evident ca mi-am luat concediu ca sa pot sa am grija de ei. Acum au 7 luni sunt mari si frumosi si foarte afectuosi. Si celelalte doua le -am luat de pui din fata blocului, amindoua erau racite. Acum toate 4 sunt bine, jucause,si le iubesc la nebunie.

    • Cu Pisici spune:

      Ce frumos! Ai toata aprecierea noastra, Verena, pentru ceea ce ai facut pentru aceste micute fiinte. Iti uram sa te bucuri de ele cat mai mult timp! 🙂

  11. LARISA SPĂLNĂCEAN spune:

    Sunt innebunita dupa pisici,! Avut o pisica dar a stat cu noi cam o luna si ceva si a murit ,era pui, nici veterinarul nu a stiut ce a avut. A stat 0 saptamana ptr investigatii. Sunt trista, imi lipseste! Era maidaneza Garfield, era fetita frumoasa si torcacioasa. Vreau alt pisoi tot Garfield si sa i pun numele Sissy ca pe cealalta. O zi buna. Poate mi ati face o bucurie aducandu mi un pisoi fetita. As fi cea mai fericita. Cand sunt cu pisoi uit de toate problemele, anxietate, dureri de cap.O zi frumoasa

      • Cu Pisici spune:

        Buna Carmen! Ne bucuram ca tare mult sa stim ca ai parte de fericirea zilnica primita de la pisoii si pisicutele tale! 🙂 Echipa noastra este raspandita in mai multe orase, dar nu si in Braila. 🙂

    • Cu Pisici spune:

      Buna Larisa! Ne pare rau pentru pierderea pisicutei… dar cu siguranta vei gasi si pisicuta de care sa te bucuri foarte mult timp de acum inainte! 🙂 Momentan nu cunoastem pisicute care sa isi caute casute, dar ne poti urmari in acest sens sectiunea de adoptii de pe site sau postarile de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/cupisici/. O zi frumoasa, de asemenea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.